Anonim

Google - Year in Search 2020

I mangan finns det 19 kort, medan i anime har detta antal vuxit till 52 (exklusive kortet som skapades under den andra filmen).

Har det någonsin angetts en anledning för denna stora expansion?

2
  • Fler (filler) avsnitt?
  • Det var min tanke också, men med tanke på att säsongslängderna var 35, 11, 24, verkar det inte vara vettigt eftersom de inte utvidgar säsong 1 till en standardlängd.

Så vitt jag kan säga har det aldrig skett någon förklaring till denna förändring. Det finns dock en stor skillnad mellan mangan och anime som kan ha lett till detta. I anime kommer Meiling Li för att hjälpa Syaoran Li att samla in Clow Cards. Detta kan ha orsakat behovet av fler avsnitt för att hantera att hon kommer i vägen för Sakura att samla in Clow Cards, vilket krävde att det finns fler Clow Cards.

Det här är den största skillnaden mellan mangan och anime när det gäller att samla Clow Cards-bågen, men det här är bara spekulation.

Det finns sex "ledarkort" (The Dark, The Earthy, The Firey, The Windy, The Light och The Watery) och alla återstående kort, vare sig de är en del av originalet 19 eller en del av andra 33, faller under ledning av en av dessa sex. Medan skaparna av anime gjorde 33 kort till, gjorde de inte fler ledarkort, vilket antydde att dessa kort är fyllare.

Mer information om Clow Cards hittar du här: http://ccs.wikia.com/wiki/Clow_Cards

1
  • Verkar som en rimlig idé - jag hade glömt bort att Meiling var en huvudfunktion i anime. Om ingen kommer på några andra möjligheter accepterar jag den här.

Förutom fyllkort, om du reflekterar över numret, är det samma som den ursprungliga kortlek: 52 kort. Varför 52? Även om vissa inte har visats fysiskt fångas (tidsintervall mellan avsnitt 35 och 36 som var spring break), kan det representera det begreppet kort. Tillägget av kombinationen av de två sista korten (Hope-kortet) i filmen kan kategoriseras som Joker-kortet vilket kan vara vad du vill att det ska vara (vilket är vettigt). Även om detta är spekulation om jämförelse med en vanlig uppsättning kortlekar.

1
  • bra poäng bara lite saknas på referenser