Anonim

Maskulina kvinnor: Underdogen

Medan jag letade efter en söt bild att publicera i chattrummet, kom jag över den här bilden

Jag minns i Säsong 2 Avsnitt 8 - Chinatsu Unrivaled (Jag tror), Toshin Ky ko får alla att hjälpa henne med sitt doujin-arbete genom att göra lite skuggning. Enligt vad jag minns lägger de det mörkare arket ovanpå de beskrivna doujin-sidorna.

Så vad exakt är det här arket? Vad används det till? Är det något som doujin-artister använder för att komplettera det som en professionell skulle använda, eller används det också av professionella mangakor?

Det kallas screentone. Tanken är att det är omöjligt att få en enhetlig grå som kommer att reproduceras bra av en skrivare om du skuggar det grå in för hand. Tänk på att "grå" på en standardskrivare faktiskt bara är "små svarta prickar med lite vitt utrymme" - vilket inte en människa med en penna eller en bläckborste kommer att producera.

Screentones, i sin mest grundläggande form, är förtryckta ark av olika nyanser av grått som kan klippas och klistras in på en svartvit ritning för att ge lite "färg". Som du kan se är de skrivarvänliga, eftersom de består av svarta prickar på en vit bakgrund. Bortsett från att de skriver ut bättre är det bara lättare att klippa och klistra in screentones än att rita in saker för hand.

Mer detaljerade screentones finns för andra typer av icke-enhetliga texturer, såsom:

  • pläd (screentones är varför "Unmoving Plaid" sak händer)

  • lutningar

  • blommönster

  • kablooies (detta är en teknisk term)

Jag antar att professionella mangakonstnärer och amatörer båda använder screentones för allt seriöst arbete de gör, även om jag antar att proffs förmodligen har tillgång till (och använder sig av) ett bredare utbud av screentones, som proffs och allt.