Anonim

Megaman Battle Network 6 del 43 - Quest for the Moonstone

Meowth kan tala som en människa, men kan andra Pokémon också läras ut att tala?

4
  • Jag kommer inte ihåg när jag såg det här, men en långsam kung pratade med aska. Jag tror att det var en film.
  • @Caresten Ja, det är en film.
  • Gastly som uppträdde i avsnitt 20 kan tala mänskligt språk.
  • Jag kommer ihåg att jag pratade med askan i filmen kraften i en, för jag tittade på den för några dagar sedan. och även lugia pratade i samma film.

Pokémon kan läras ut det mänskliga språket som anges på Bulbapedia

Alla Pokémon i Pokémon-anime, utan undantag, kan förstå mänskligt tal. Dessutom, till exempel att döma från Larvitar i Hatch Me If You Can, kan de göra detta omedelbart efter kläckning utan att behöva lära sig.

Anime fokuserar i allmänhet inte på språkproblem, så som ett resultat finns det viss förvirring kring Pokémon-språket och Pokémonens förmåga att förstå människor. Även om det är uppenbart att alla Pokémon kan förstå varandra nämner Meowth i avsnittet Go West Young Meowth en gång Meowth-språket och Jessie i Who's Flying Now? nämner Chimecho-språket, så det är inte klart om det finns ett gemensamt Pokémon-språk, eller om varje art har sin egen.

När det gäller mänskligt språk visades Meowth i samma avsnitt lära sig uttal, inte själva språket, vilket innebär att alla Pokémon har medfödda kunskaper i mänskligt språk, så att de kan förstå mänskligt tal och bara behöver lära sig att uttala dess ljud eller kunna skapa telepatiska kontakter för att tala. Trots detta bad Misty in Anyever Way the Wind en gång Meowth översätta sina ord till andra Pokémon, och May lärde henne Bulbasaur betydelsen av ordet stad i Grass Hysteria. Därför är denna Pokémon-förmåga inte väldefinierad i anime-kanon.

Förutom mewtwo och meowth finns det flera andra pokemon som också kan tala. De listas också på länken som tillhandahålls

2
  • Jag tror att listan saknade något. Förvandlades inte Latias till mänsklig form och pratade med Ash?
  • 1 @krikara Yup du har rätt. Det kan telepatiskt kommunicera med människor. Förvänta dig inte perfektion från Bulbapedia-listor. Människor försöker behålla den men det finns många olika uppgifter att samla in och små saker som detta kan glömmas bort.

Många Pokémon kan prata via telepati, särskilt Mewtwo och (tror jag) Lapras.

Jag minns bara att Meowth kunde stämma mänskligt tal. Andra Pokémon kan lära sig enskilda ord.