Anonim

Den mest underskattade Kekkei Genkai i Naruto!

Jag har undrat när jag såg kod geass för flera år sedan, det fanns flera modeller av riddarramar som visas i anime och det är andra säsongen.

Jag märkte att Kallen Kozukis riddare - Guren har en annan plats än de andra mardrömramarna.

Om du zoomar in kunde du märka skillnaderna i designen i riddarramens säte (till vänster är Guren S.E.I.T.E.N och till höger är Lancelot, nere till höger är Zero's Shinkiro)

Bilden togs från "Originalbilden av öppningsfilmen och installationsboken" som var med original-CD: n vid öppningen Theme Music sjungit av Flow.

Gurens säte var något modellerad efter en motorcykel, vilket framgår av bilden nedan.

Detta är en skärmdump från anime där vi kan se hur Kallen lutar sig framåt som att cykla.

Finns det någon förklaring om detta?

2
  • Den facetterande anledningen är att sätet i motorcykelstil ökar antalet kameravinklar som framträdande har Kallens ... tillgångar.
  • Som en sidoanteckning tillverkades alla dessa Knightmare-ramar av olika tillverkare, så skillnaden i cockpit mellan dem är inte alls förvånande.

Den närmaste förklaringen i universum vi har är att Guren skapades av en indisk ingenjör och tillverkades i Japan. Nyckelpunkten här verkar vara den indiska designern, för flera andra Knightmare-ramar har en liknande cockpit och är antingen indiska-designade eller härledda från Guren.

Specifikt är de fyra heliga svärdens "Gekka" -modeller härledda från Guren (även om deras effektnivå är lägre för att möjliggöra billigare produktion) och har "motorcykel" -sätet.

Och under den andra säsongen får de svarta riddarna en ny modell av massproduktionsriddare som kallas 'Akatsuki'. Återigen, indiskt designade, och de har motorcykelplatsen.

Utöver det finns också Akatsuki Command Model Zikisan, Zangetsu och Amanecer, som alla härrör från Akatsuki massproduktionsmodell, och alla har samma sätesstil.

Den gemensamma tråden här är att alla dessa Knightmare-ramar designades i Indien eller härleddes från en ram som var. Så baserat på det kan man logiskt anta att cockpit 'Motorcykelstol' helt enkelt är hur indiska designers bygger sina cockpits.

Nu för att komma bort från faktiska, och ge en möjlig taktisk anledning till denna förändring ... om du tittar på placeringen av cockpiten till Britannian-designade Knightmares ...

cockpitens "bas" ligger i ramens masscentrum och skjuter faktiskt ut genom riddarens chassi. När de flesta soldater tränas lär de sig att sikta mot masscentrum när de skjuter mot en fiende. Effektivt betyder detta att när du skjuter på en Knightmare Frame, skjuter du direkt i cockpit.

Med designen "Motorcykel" ...

hela sittbrunnen sitter på Knightmare's axlar och ligger för att kika över huvudet. Detta flyttar basen på sittbrunnen något bort från den punkt som oftast avfyras, och sätter faktiskt hela riddarmassan mellan piloten och den som skjuter på dem, vilket förbättrar chanserna för en framgångsrik utkastning.

Nackdelen med att placera cockpit på detta sätt är att med en cockpit i brittansk stil kan allt spridas, eftersom ramen sticker genom ramens chassi. För att sitta i sittbrunnen på Knightmars axlar och ändå behålla en tillräckligt låg profil för att inte göra ramen otålig måste du komprimera sittbrunnen. Det enklaste att skära ner på är "utrymme för piloten." Så du har dem böjda framåt i en motorcykelposition så att du i grund och botten kan lägga dem ovanpå system som brukade monteras i väggarna.

Återigen, den sista halvan av detta är allt teoretiskt ... så ta det med ett saltkorn, men det är vettigt för mig.

1
  • 2 din teorihantverk har på något sätt en poäng, det gör det mycket svårare att sikta på något mindre utskjutande. Tack för att du svarade :)