Anonim

Vad är CERN Large Hadron Collider LHC? Världens ände?

Jag tittade precis på Robotics; Notes. Manga inte ännu.

En monopol föll från himlen. Och senare började mycket mer regna.

Det var ett återkommande tema i serien att det fanns ett solfack som kokade upp, så jag hade intrycket av att det också gjorde roliga saker i jordens atmosfär som förklarar monopolet.

Men senare i serien får vi reda på det

Det finns inget solflare alls. All information om den är falsk.

Så, vad är det med monopolet?

Min nästa gissning var att det var en del av

Kimijima Kous plan att göra hela solbländningen mer realistisk genom att på något sätt syntetisera monopol och kasta dem från himlen (på något sätt)

Men jag är inte säker på om det är bekräftat i serien eller mangan.

3
  • Du kan krita den till en deus ex machina ... det verkar finnas många obesvarade frågor som: hur exakt en AI tar över någon? Hur kan du få människor att se ett AR-objekt IRL? Varför är en anime-regissör medveten om en dommedagsplott och inte ge efter för en "oavsiktlig" död? Det måste finnas mer till kommittén på 300, varför skulle de bara slöja och göra ingenting medan deras planer går sönder? Varför testar också en dommedagsanordning som ger huvudpersonen sin speciella kraft? Förutom Akiho, varför har ingen annan liknande befogenheter?
  • @Krazer: När det gäller makten, är det inte för att bara Kai och Aki överlevde experimentet tack vare Misakis ingripande? (Inte vad hon gjorde exakt men)
  • monopol är verkligt, du kan se det på wikipedia som har mycket förklaring. xD-robotik; anteckningar var min favoritshow: D

Som förklarats av Reading Steiner i den här frågan på ask.fm täcks detta faktiskt inte av anime, men i VN slog Kai HAARP-radaren in i den söta platsen för elektromagnetisk störning och skapade dem.

Att läsa Steiner klargör många saker på sin ask.fm på http://ask.fm/SciADV.

1
  • Kan du ge en ungefärlig referenspunkt i den visuella romanen?