Anonim

In Flames - The Quiet Place [HD]

Jag tittade på Berserk för många år sedan och jag tänker introducera någon annan till den, men jag får veta att OVA: erna gör den ursprungliga mangan mer rättvisa. Jag har inte sett OVA bara anime-serien, hur mycket av samma mark täcker de?

Om jag kommer ihåg den ursprungliga anime-serien bara avskuren utan upplösning.

Jag är inte helt säker eftersom jag ännu inte har läst hela mangan men alla som har rekommenderat OVA till mig har försäkrat mig om att den följer mangan mycket bättre än den ursprungliga anime.

Jag vet att de också har en lång väg att gå med OVA men det är ett tag att nå slutet av mangan.

Du borde läsa mangan. Anime-serien täcker bara cirka 120 kapitel av 333 kapitel i den ursprungliga mangan! och anime är med mindre detaljer. Mangaen pågår fortfarande, den är inte klar och har skjutits upp i några år, eftersom författaren var upptagen med en annan manga. Jag vet inte om han börjar skriva berserk igen eller inte!

1
  • 2 Men huvudfrågan här är, hur lojal är OVA mot mangan? Eller hoppar det över delar / lägger till slumpmässiga icke-relaterade delar.

Den första anime-serien (1997) täcker Black Swordsman båge (volym 1-3) tills strax före slutet av Gyllene ålder båge (volym 3-13). Det innehåller dock originalavsnitt och några ändringar av den ursprungliga berättelsen. (Källa: Yahoo! Chiebukuro (japanska))

OVA (eller 3-delade filmer) täcker hela Gyllene ålder bågen, som är volym 3-14, därav namnet Berserk: Golden Age Arc.

Den andra anime-serien (2016) täcker början av Black Swordsman båge (kapitel 1 & 2), utelämnar hela Gyllene ålder båge, fortsätter sedan vidare Övertygelse båge (volym 14 / kapitel 115 - volym 21) tills Millconium Empire-falk båge (volym 22 ~)


För ytterligare referens pågår mangan fortfarande (volym 39) från och med nu. Historien bågar:

  • Black Swordsman: Volym 1-3
  • Gyllene ålder: Volym 3-14
  • Övertygelse: Volym 14-21
  • Tusenårsrikets falk: Volym 22-35
  • Phantom World (Fantasia): Volym 35 ~

Referenser:

  • Japanska Wikipedia
  • Engelska Wikipedia

Som @rellz och @Saman Hakimzadeh Abyan förklarade om anime, täcker den inte hela mangan. När det gäller OVA är jag inte säker på om det finns en faktisk OVA.

Det finns dock en 3-delad 3D-animerad film (visad på japanska biografer) som nyligen släpptes (2012-2013) och den sammanfattade själva anime med kanske 5-10 minuter extra detaljer i slutet av den sista delen.

Animenewsnetwork länk för att lista relaterade produktioner Berserk.