Anonim

Creme of Nature Straight from Eden Innovation

Det står i anime att Rock Lee inte har ninjutsu eller gen jutsu. Varför är det så? Jag har undrat, alla har 'chakra', men varför kan inte alla använda det för att göra ninjutsu och allt?

Bara för att alla kan göra sådana saker betyder inte att människor kan. Lees situation är inte att han inte kan göra det, utan att han absolut inte har någon talang för det. Lite som Naruto, men värre. Han har dock en talang för Taijutsu, och det är den enda anledningen till att han alls kunde bli en Ninja. Eftersom han är så tungt vägd mot Taijutsu är det det enda han tränar.

Hans allvarliga brist på någon talang betyder alltså att det inte är värt sin tid att träna någon form av Ninjutsu eller Genjutsu. Han skulle antagligen spendera veckor eller månader på att träna det och bara få lite framsteg. Vad som är värre är att den allvarliga bristen på psykisk träning han skulle göra skulle träna som förmodligen skulle försvaga honom mycket. Han skulle behöva öka sin redan intensiva träning med mycket, och den ökningen på troligtvis timmar om dagen skulle få honom nästan ingenting under troligtvis år. Under större delen av den tiden skulle han träna frustrerad och deprimerad på grund av sin brist på framsteg. Åtminstone med Taijutsu hade han hopp, men med ninjutsu har han inget.

Så du har antagligen rätt, han kan göra det om han verkligen försökte, men det skulle förmodligen ta år för han att göra någonting väsentligt, och han skulle behöva övervinna hinder flera gånger större än någonting han har haft att göra tidigare, alla samtidigt som jag hade lite hopp om att köra honom. Han ser bara inte något sådant som värt sitt arbete. Som Taijutsu-mästare kan han redan gå mot topp Jonin och har en anständig chans att vinna.