Anonim

Bishop T.D. Jakes - T.D. Jakes Sermons 2015: KAN GUD Lita på dig med FEL [FULL]

I det första avsnittet frågar d'Eon en kvinna om "nqm" -motivet och uppmanas att gå till en kyrka för att läsa "Hämndens psalm" på "forntida tungan" (dvs. hebreiska). Medan han är där ser vi två kandelabrar med sju grenar på bordet.

Detta var konstigt för mig, eftersom menoran, a Judisk symbol, var det första föremålet som jag associerade med "sju grenad kandelaber." Mina internetsökningar klargjorde inte detta:

  • Wikipedia föreslår att den ortodoxa kyrkan använder menoran i liturgi, men Le Chevalier d'Eon äger rum i Frankrike, där västerländsk kristendom dominerar.
  • Medan jag hittade ett antal resultat som nämnde menorot i kyrkor, fick jag inte mycket anledning att tro att detta var traditionell öva.
    • Jag hittade detta foruminlägg. Google Translate-versionen av den länkade Wikipedia-sidan antyder att utsmyckade versioner av sådana kandelabrar var vanliga under medeltiden. Jag kan dock inte säga utifrån detta om de fortfarande var vanliga under den period då Le Chevalier d'Eon är inställd eller om mindre versioner någonsin var vanliga.
  • Jag sökte efter bilder av kandelabrar med sju grenar; resultaten var till stor del judendomsrelaterade.

Finns det någon anledning i universum (oavsett om det är specifikt för Le Chevalier d'Eon, eller relaterat till dess inställning) varför sådana kandelaber används?

2
  • Det finns ytterligare en fråga som kommer att tänka på (varför verkar det som om dessa ljus används så oseriöst, om de ska verkligen vara menorot?) men jag lämnar det för nu eftersom jag är osäker på detaljerna och skulle behöva sitta på den.
  • This was strange to me, since the menorah, a Jewish symbol. Den protestantiska kristna kyrkan som jag deltog i som barn innehöll också både en kandelbra med sju och nio grenar. Jag fick höra att detta var att visa var våra rötter låg, en sådan symbolik kan också tillämpas här.