Anonim

Miranda Lambert - Automatic (Audio)

Jag vet att Maria och Mamoru

fly undan byn och raderade deras spår, vilket gjorde det omöjligt för ens egna vänner att hitta dem. Bakenezumi (jag känner inte till kanontranslitterationen) hjälpte till och med att fly genom att förbereda falska rester som byborna kunde hitta, för att övertyga dem om Maria och Mamorus död.

Emellertid har Bakenezumi senare visats ha besittning av

deras dotter.

Hur är detta möjligt? Kan det vara så att Maria och Mamoru

fångades av Squealer och tvingades få ett barn?

Faktum är att etikkommittén senare kommenterade det

resterna de hittade matchade helt med byns DNA-register. Betyder det att resterna verkligen tillhörde Maria och Mamoru, och de dödades efter att de ansågs vara till nytta?

Förklarar romanen detta? Jag ber om ursäkt om jag drar till paranoida slutsatser, men denna möjlighet låter för skrämmande.

4
  • Är det nödvändigt att ha allt detta i spoilerblock? Jag känner inte till showen så jag vet inte vad som faktiskt skulle vara spoilers, men det är ganska svårt att läsa frågan så här.
  • Jag tycker att det är motiverat, eftersom själva frågan är en spoiler. Därför är det bara personer som har (nästan) slutfört serien som ska läsa den.
  • Okej, rättvist nog.
  • @kuwaly de ger ganska mycket den övergripande tomten och vridningen bort, så ja.

Även om det inte uttryckligen angavs i anime. Följande händelseförlopp var starkt underförstått och var en del av Squealers huvudplan.

  1. Squealer hjälper Maria och Mamoru att fly. Dessutom låter han dem stanna och bo med kolonin.
  2. Squealer väntar på (eller sweet-talks) Maria och Mamoru till att få ett barn.
  3. När barnet väl är födt dödar Squealer (och / eller hans andra råttor) Maria och Mamoru.
  4. De tar barnet och fostrar honom / henne. ("honom" i romanen, "henne" i anime)
  5. Squealer tar sedan benen från Maria och Mamoru och ger dem till etikkommittén.

När Squealer säger att han kommer att förbereda falska rester för byborna att hitta och att det kommer att "ta lite tid". Han menar verkligen faktisk rester av Maria och Mamoru och att det kommer att "ta lite tid" för dem att få ett barn.


Det enda syftet med detta var att få ett mänskligt barn som kunde uppfostras till ett Akki * och användas mot människor i Squealers strävan efter världsherravälde.

* Jag använder Akki för kort. Men det är de verkligen inte. I själva verket kommer barnen som uppvuxits av råttorna att tro att de är råttor, så attackhämning och dödsåterkoppling kommer att gälla råttor istället för människor.

4
  • Är detta starkt underförstått i romanen? Jag tror att jag ska gråta förresten
  • 1 Jag vet inte. Jag läste inte romanen. Men ja, när jag insåg detta var jag som ... wow ... heliga s h t ... Det var nästan för uppenbart.
  • Så ditt svar har inga officiella bevis. Jag håller med om att det starkt underförstås att Squealer dödade dem för att få sina ben. Men jag tror att det som hände mellan Maria och Mamorus flykt och att få deras barn är osäkert nog för att förhindra sådana fullständiga slutsatser.
  • Ja. Jag är inte säker där är en officiell referens. Detaljerna om Maria och Mamorus flykt och deras död lämnas sannolikt avsiktligt till betraktarens fantasi. Det är en del av det som gör denna show så kraftfull och tankeväckande.

Om vi ​​anser att allt sagt och underförstått är vettigt (historien antyder troligen inget utan syfte), kan vi till och med föreslå en mörkare möjlighet.

Även om det är uppenbart att de båda dödades, kan vi inte vara säkra på när. Jag skulle säga att råttorna kunde ha använt hjärnkirurgi som de gjorde för att deras drottning skulle kasta Maria efter att hon blev gravid. (Det antyds "vad händer om de gjorde det mot människan?") Vi vet inte om rådet har fått full squeletal eller inte. Om inte, kunde de ha kasserat några av kroppsdelarna utan att döda dem för att ge bevis till rådet före den tio månader som behövdes för att föda.

Jag tycker att det är ganska uppenbart att Maria och Mamoru är döda om etikkommittén fann att resterna hade sitt DNA i sig. För att inte tala om att squeeler lyckades ta sitt barn från dem ...

Svaret (kort / långt). Maria och Mamoru stannade i en squealers-koloni. Under tiden de stannade där började de komma närmare varandra. Eftersom barnet är cirka 9 år måste de ha varit tillsammans i ungefär tre år. Jag är inte helt säker på hur länge de stannade i squealers koloni, utan från mangan och implikationerna av anime. Maria och Mamoru hade uppenbarligen ett barn och litade inte helt på squealers-kolonin. Från vad som sa i mangan. Mamoru var då inte där för att skydda Maria efter att hon hade fått sitt barn och lurades och dödades. När Mamoru återvände dödades han också och deras barn stal av Squealer. I slutet tar Maria och Mamoru sig dit till himlens kotatsu med Shun & Reiko. Efter några år anländer Messias (Maria & Mamorus barn) till himlen och sätter sig i Kotatsu med sin kalla mor.

Till slut skämtar de alla i himlen om hur lång tid det tar för Saki att komma med dem.

Obs: detta är en Omake tillagd i slutet av det sista kapitlet.

För mig gjorde de mot dem vad de gjorde mot sin drottning. Saki bad till Satoru i anime om de gör något sådant mot en människa (och ge upp vid förhör). Men jag förstår inte varför i slutändan varken nämner det när hon pratar med Squealer. När det sägs att de verkligen är döda borde hon ha insett att squealer var inblandad.