Anonim

10 bollywoodskådespelerskor som vill arbeta med Salman Khan

Detta är något relaterat till frågan, varför kan inte homunculi utföra alkemi?

Alkemi är en väsentlig del av livet i serien, där inte bara den statliga militären vapenade den utan också verkar vara i centrum för religion och prästadöme i grannländerna. Och ändå är det bara en handfull människor som övar det. Om det är så viktigt, varför kan inte alla arbeta med det? Vi är inte experter på alla områden vi använder, men vi använder dem i viss begränsad kapacitet ändå. Till exempel är vi inte alla läkare, men när vi har feber, vi pop febernedsättande; vi är inte alla datavetare, men vi kan använda datorer på våra egna sätt och så vidare. I FMA-universum verkar alkemi praktiseras av bara experter.

Vi vet redan att synd-essenserade homunculi inte kan utföra alkemi, men Fader är en Homunculus (den ursprungliga), och ändå kan han utföra alkemi. Vanliga läkare (t.ex. Rockbells) har smarts för avancerade studier, men verkar inte använda någon alkemi. Kompetent automailmekanik har specialiserad teknisk kunskap, men ingen av dem använder alkemi.

Det finns exceptionella omständigheter där far blockerar tektonisk alkemi för alla, eller Edward ger bort sin portal. Men varför kan inte alla andra utföra någon enkel alkemi? Finns det en förklaring till detta i mangan, som liknar Star Wars "midi-chlorians"?

1
  • Jag lade till taggen för fullmetall-alcheist-serien. Jag är inte säker på om de enskilda broderskap och mangataggar är nödvändiga.

Alkemi är en kombination av kemi och magi, och det kräver både kunskap och teknik för att en transmutation ska ske. Även om du har rätt i att alkemi är en viktig del av serien för Amestris-folket är det fortfarande något som är exceptionellt och som inte är normalt. (Kom ihåg hur ofta medborgarna är imponerade när Ed eller Al använder den enklaste alkemin för att återställa trasiga föremål.)

Din analogi med piller och datorer är inte helt korrekt. Ja, vi tar piller när vi har feber ... men har du någon aning om hur man gör ett av dessa piller? Jag är säker på att du har en allmän uppfattning om hur du börjar (du tar några kemikalier och sätter ihop dem), men de faktiska detaljerna är mycket mer komplicerade. Samma som för datorer - vi kan använda programmen på dem enkelt, men vet du hur man kodar ett av dessa program? Så här ser folk också på alkemi - de ser ett verktyg som kan användas för att fixa / skapa, men själva processen är alldeles för komplicerad för de flesta. När allt kommer omkring har Ed och Al studerat nästan hela sitt liv, och de flesta statliga alkemisterna har också spenderat mycket tid på att finslipa sitt hantverk. (Som en sidoanteckning är det förmodligen anledningen till att alkemister tenderar att specialisera sig på en typ av alkemi, som Roys eld eller Tuckers chimärer - de lärde sig all kemi relaterad till det området och skulle vara mycket mindre effektiva att göra något annat.)

Rockbell-läkarna kan inte utföra alkemi, för även om de är väldigt smarta (och förmodligen har lite kemiträning också), känner de inte till de alkemiska tekniker som är nödvändiga för att en transmutation ska ske. På samma sätt för automailmekanik - de har massor av kunskap om vilka delar som utgör en fungerande mekanisk lem, men de känner inte till alkemi. (På samma sätt är det därför Ed behöver Winry för att fixa sin bil hela tiden - han vet inte hur det fungerar på teknisk nivå. Han kan överföra vissa delar av det som att göra ett blad ur armens estetiska delar, men han kan inte reparera armen helt själv ... han behöver specialkunskap för det.)

3
  • Läkare kan inte heller göra de flesta av dessa piller. De är beroende av andra specialister, men vi har alla ett spektrum av kompetens när det gäller att tillämpa behandlingar. De flesta av oss kan leta upp medicinska sunda huskurer och tillämpa dem. Nästan alla kontorsarbetare som använder excel vet hur man sorterar data utan att veta vilken algoritm som används. Vi är inte alla snickare eller elektriker heller, men vi kan använda några av deras verktyg och tekniker när vi fixar saker runt huset. Men mer till punkten i frågan, finns det en förklaring i källmaterialet, dvs. manga eller anime?
  • Jag tror att svaret ovan är förklaringen - att använda alkemi är inte som att använda Excel, det är som att återskapa applikationen Excel från grunden varje gång du behöver göra något med det. Alchemy kräver en fullständig förståelse för det du arbetar med innan du kan överföra det, och de flesta har inte det.
  • Bra svar. En annan sak som jag skulle påpeka är att alkemister medvetet döljer och hamnar sin kunskap i viss utsträckning. Verkliga alkemister gjorde detta genom att skriva in koder och detaljerade metaforer, och med tanke på hur snabbt Ed och Al inser att Dr Marcohs anteckningar kodas på ett liknande sätt verkar det som om det också är en praxis i denna värld. Detta skulle hindra många människor från att lära sig alkemi eftersom de måste återupptäcka saker. Ed och Al hade en butik med sin fars anteckningar för att komma igång, men inte alla skulle ha det.