Anonim

Dragonball Budokai AF HD-spel - Goku Vs. Dark Angel Vegeta - Z3 Mode

Som anges i frågan, är Goku den första Super Saiyan? Om inte, vem var den första Super Saiyan? Var det:

  1. Goku
  2. Broly
  3. Bardock (enligt avsnittet om Bardock)
  4. Någon annan
3
  • Broly och Bardocks super-sayian-berättelse var Filler som jag minns, även om den första super-sayianen med säkerhet är en namnlös sayian som levde mycket länge innan goku och vegeta föddes eftersom det var inget annat än en legend för Vegeta innan Goku förvandlades
  • Jag är inte säker på vem som var, men någon var tvungen att ha slagit Goku för det annars hade legenden inte funnits innan Goku gjorde det.
  • 4. Någon annan?

Nu har denna fråga ett definitivt svar. Det här är ny information. Den första super saiyan var Yamoshi. Akira Toriyama gav nyligen en intervju och han uppgav att den första super saiyan och den första super saiyan-guden var en saiyan vid namn Yamoshi.

http://dragonball.wikia.com/wiki/Yamoshi

Historiskt sett förmodligen NEJ.

Original Super Saiyan ansågs ursprungligen vara en legend tills Goku först förvandlades under sin kamp med Frieza. I en påfyllningsscen i avsnitt 66 av DBZ, första utseendet på Original Super Saiyan visades ser det ut som en Stor apa med gulaktig päls. Tydligen var Super Saiyan inte i Great Ape-form, såvida det inte är ett Golden Great Ape, den består av Vegetas fantasi.




Pratar om Bardock, han var misstänkt som den första Super Saiyan finns det ingen officiell information som bevisar att han är den första Saiyan någonsin som förvandlas till en Super Saiyan. I slutet av Avsnitt av Bardock, avslöjas det att Chills kunskap om Super Saiyans överlämnades till hans ättlingar. Det är inte bekräftat ännu att Akira Toriyama vill att Bardock ska bli den första Super Saiyan.

Men fram till nu var Bardock den första Super Saiyan i serien med ett känt namn och utseende.

1
  • 1 Jag vill också tillägga att med Super Saiyan God Legend sa Vegeta att det fanns 5 Super Saiyans som slog samman sin makt på en. om legendens grund är densamma som själva legenden och fortfarande är sant så var det ursprungligen 5 supersaiianer och möjligen att den första Super Saiyan kan ha varit den som blev Super Saiyan Gud på ett liknande sätt som Goku var den första som blev Super Saiyan och edned upp att vara den som blev Super Saiyan Gud

När Super Sayan först beskrevs i källmaterialet hade Vegeta sagt att det en gång hade funnits en super Sayan ungefär 1000 år före den nuvarande tidslinjen.

http://dragonball.wikia.com/wiki/Super_Saiyan

Så vitt jag vet har denna Super Sayan från 1000 år sedan ännu inte fått namnet.

Så nej, Goku var inte den första.

Den första supersångaren var Bardocks far. Han skickades tillbaka i tiden från Frezas explosion som han skickade på planeten Vegeta. Där han träffade Frezas farfarsfar (idk hur många storheter) och det var där historien om super sayians kom ifrån. Med all sin ilska över att hans planet förstördes blev han en supersayian. Källa: Bardock

Min förklaring är inte tillräckligt förklarad, mina skurkar.

2
  • 2 Ange din källa
  • 1 @solalito Det är från en film, avsnitt av bardock del 2