Anonim

Hur man fixar texturer i 1,8 [svärd, bågar, fiskespön]

Så, in Mahouka Koukou no Rettousei (dvs. The Irregular på Magic High School), innehåller flickornas skoluniform denna konstiga genomskinliga kappliknande funktion. Se till exempel:

Den genomskinliga kappan är väldigt ovanlig när det gäller skoluniformer - jag har aldrig sett något liknande. Tjänar det något särskilt syfte i samband med showen (som att det gör dig bättre på magi eller något), eller är det bara prydnadsväxter?

3
  • det ser ut som att det ska vara en jacka som pojkens uniform men hur genomskinlig som helst för att visa upp flickans kroppsform, bara från dina bilder verkar flickorna ha mindre kroppar jämfört med den övre delen av uniformen (dvs. baksidan / sidorna på uniformen sticker ut mer från kroppen)
  • Jag tror inte att det tjänar något verkligt syfte. Jag antar att det bara antar att det är bara för utseende snarare än för syfte.
  • Jag känner mig ganska dum just nu ... Först trodde jag att den här kappliknande saken var för att berätta för flickornas år. Liksom, Mizuki är i samma klass som Tatsuya och hennes kappa är grön. En gång säger Mari till Tatsuya att hon är samma år som honom, och hennes kappa är också grön. Jag har antagligen fel men åtminstone är nästan allt tydligare nu! ^^

Enligt denna tweet:

Det är en spetsplagg i kamisolstil som kan bäras under jackan, det är som ett tillbehör

Därför tror jag inte att det finns ett funktionellt syfte med det.

2
  • Ooh, jag förstår. Dessa bilder fångar hela "spets" -aspekten mycket bättre än anime gör (förmodligen något att göra med skuggningen). I anime ser dessa saker bara konstiga och plastiga ut.
  • Det är säkert valfritt - jag är säker på att vissa av dem inte bär dem.

Så långt från de lätta romanerna som har publicerats har ingenting förklarats eller nämnts om den biten av genomskinligt plagg. Första gången jag såg det frågade jag också som du är, för så vitt jag kom ihåg nämndes inget om det i LN. Jag bekräftade med andra som har läst LN, och de sa samma sak. Så för närvarande är IMHO precis som du sa: "prydnads". Rätta mig om jag har fel.

Eftersom det inte verkar finnas något gudord, låt oss gå:

Klänningen har att göra med den typ av magi som flickan använder.

Så vi har

  • De blå snöflingorna för elementär magi
  • de gröna faeriesna (prickar, vad som helst) för magi i ande, kropp och själ
  • De orange blommorna för jord och fysisk, fysik magi

Tjejerna:

  • Shiba Myiuki - elementär magi. Använder snöflingor.
  • Saegusa Mayumi - kallelse av rörelse, projektiler och materia. Orange blommor.
  • Ichihara Suzune - kropps- och sinnemanipulation. Grön älva.
  • Mitsui Honoka - lätt manipulation. Orange
  • Watanabe Mari - sinnemanipulation via aromer. Grön
  • Shibata Mizuki - ande och magisk syn. Grön.

Listan är inte exaustiv. Lägg gärna till fler exempel.

Jag trodde också att kapporna skulle förklaras ytterligare, eftersom det verkar motsvara ägarens magi. Jag önskar att de hade varit, eftersom publiken skulle kunna identifiera ungefärliga magiska typer som syns, eller bli fascinerade av en ny, tidigare osedd färg. De bästa berättelsemöjligheterna har missats där.

Det finns bara en tjej jag har sett som inte bär det, och det är Erika. Det finns flera skäl att förklara varför hon inte skulle bära den.

1) Hon är den enda tjejkaraktären i Course 2 (Weed) vi har sett, så det kan vara en exklusiv uniformsbit för Course 1 (Bloom).

2) Om det verkligen är baserat på magi, som verkar spela en roll i färgerna, är Erikas stil svärd och vapenbaserad där de andra tjejerna använder en annan typ av icke-vapen magi.

3) Om det är helt frivilligt, har Erika exakt den typ av personlighet som skulle föregå kappan genom val.

När det gäller strukturen såg det alltid ut som ett rent tygfäste på mig snarare än spets. Om det är tänkt att vara spetsar, gjorde de inte så bra att animera det. Ser närmare tyll ut, kanske? Eller, faktiskt, min röst är för chiffong. Chiffon flyter på samma sätt som de visar i anime.

1
  • Punkt 1 stämmer inte - vi ser Mizuki ha på sig en, och hon är en kurs 2-student. Jag hade inte heller trott att det skulle vara helt beroende av stridstyp - Mibu Sayaka väljer att bära plagget samtidigt som han har en liknande stridsstil som Erika. Jag tror att det mest är beroende av val, som s svar hävdar.