Anonim

GALMA kulturella djur i anime | Roliga ögonblick 面 白 い ア ニ メ の 変 態 紳士 動物

I anime och manga där inställningen är en skola, finns det ofta ett skolfestivalevenemang. I sådana händelser skulle många presentera studenter som driver ett städkafé - till exempel Hanasaku Iroha.

Händer detta också ofta i verkliga livet? Skapar studenter i Japan också städkaféer för sina skolfestivaler?

0

Här är några datapunkter, som jag inte kan verifiera riktigheten av.

  • Enligt en användare på chiebukuro drev någon klass på hans skola ett korsklädselcafé, och några av pojkarna som skulle se anständiga ut i en städersuniform sattes i en städersuniform.
  • I den här chiebukuro-frågan rapporterar en användare att de kommer att driva ett städkafé på deras skolfestival, och en annan användare rapporterar att hon och resten av tjejerna i hennes klass klädde sig som pigor för sin klass cosplay-kafé.
  • Den här tråden (se upp: japansk bloggcancer) innehåller affischer som rapporterar att de hade drivit städkaféer på sina skolfestivaler; några av dessa affischer rapporterar att de har gått på pojkskolor.
  • I den här Twitter-konversationen rapporterar den svarande användaren att ha gjort ett korsningskafé där alla pojkarna klädde sig som pigor.
  • Häri indikerar en författare att de faktiskt aldrig har sett ett städkafé drivs på en skolfestival, men skulle inte bli förvånad över att stöta på en.

Min slutsats: det finns städkaféer på skolfestivalen, men de verkar vara ganska sällsynta. Skolfestivalstädkaféer dyker tydligt upp oftare i anime än i verkligheten. (Inte överraskande - du kan klä söta animeflickor i städersdräkter och de kan inte klaga; verkliga människor inte så mycket.)

Jag har inte tillräckligt med information för att ta itu med frågan om kronologi - det vill säga vilken kom först? Anime skolfestival hembiträde kaféer, eller verkliga? Även om det är väletablerat att städkaféer först observerades i det verkliga Akihabara (ca 2001), vet jag inte om de sprider sig därifrån till otaku media, och sedan från otaku media till riktiga gymnasier, eller om high skolelever kopierade Akihabaras städers kaféer i verkliga livet, och otaku-medier plockade sedan upp dem. Min magkänsla är att den förra är mer sannolik, men någon av förklaringarna verkar troliga.

4
  • 1 Även några stödjande bilder i Googles bildsökning (du kan bli besviken efter att ha sett dem dock ...)
  • @AkiTanaka om inte alla är män (alltså de allra flesta är fällor) är det inte så nedslående
  • 4 ledsen, lite orelaterad men vad är det? "Japansk bloggcancer"?
  • 1 @ Memor-X Många japanska bloggar, som den jag länkade, är fyllda med påträngande annonser och irrelevanta bilder / länkar / etc på ett sätt som gör det till ett jobb att ens hitta det faktiska innehåll man letar efter. Att besöka dessa webbplatser utan en adblockerare kan vara en besvärlig affär (den här gjorde till exempel> 1100 HTTP-förfrågningar, överförde> 60 MiB data och tog> 60 sekunder att ladda helt), därav varningen.