Anonim

Tanika täcker Michael Jacksons Dirty Diana

Med tanke på den extrema populariteten hos röst- och röstskolor i Japan är jag nyfiken på om branschen faktiskt klassificerar kvaliteten på varje röst. Jag pratar inte om saker som ålder, kön, etc. Jag är snarare intresserad av röstens tonkvalitet.

Personligen är jag särskilt upptagen av tonkvaliteten hos Mizuhara Kaoru, seiyuu som uttryckte Kusakabe Misao i Lucky Star. Kusakabes röst har en tjock, musikalisk kvalitet och låter ... dubbelskiktad.

(Jag är inte den enda förälskad i Kusakabes röst:

Hennes karaktär Misao Kusakabe i Lucky Star fick en kult i fansen och skapade internet-memes på grund av sitt eget tillägg av en meningslös "vuah" ( ) i slutet av hennes mening. ("Om det är plockas upp inom 5 sekunder, bakterierna fäster inte " ) Detta började i den 18: e episoden av anime där hennes karaktär Misao var nervös och generad efter att ha ätit mat som har tappats på marken framför andra. Populariteten var tillräckligt stor för att ett 13: e Lucky Star-karaktärsalbum med Misao skulle släppas fyra månader efter det att de ursprungligen planerade tolv albumen släpptes även när hennes karaktär redan delade ett duettkarakteralbum som det 9: e albumet.

Det här är ungefär 18: e minut i det 18: e avsnittet.)

Jag tror inte att de faktiskt klassificerar kvaliteten på varje röst. Varför tror jag det?

De flesta seiyuu plockas ut efter att de antingen skickat in några skivor eller gjort en vokalprövning, eller så har de gjort röstövergångar / skådespelare tidigare och letas efter detta.

När ett företag vill ha något röstskådespel gjort, brukar de komma ihåg de karaktärer som måste uttryckas. För det mesta har karaktärer en specifik personlighet och de vill att en röst ska bäst representera denna personlighet. Låt oss till exempel titta på Mizuhara Kaoru, seiyuu som uttryckte Kusakabe Misao i Lyckliga stjärna. Hon har en melodisk men ändå lekfull röst som kan representera karaktären som en av de bästa. För att ännu bättre förstå detta koncept, tänk på Naruto som röstas med Kusakabe Misaos röst. Detta skulle inte matcha den personlighet som karaktären måste representera.

Så om det skulle finnas en klassificering för seiyuu, skulle det skilja sig åt per karaktär. Så det finns inga kända "standardklassificeringar" för seiyuu.