Anonim

Konans ånger som bildar Akatsuki med Obito och Nagato!

När jag letade efter anledningen till att Danzo inte fick Rinnegan, vill jag fråga om han verkligen visste att Rinnegan fanns före attacken i Konoha? Vad är bevisen som stöder detta faktum?

Han borde ha vetat innan Konoha-attacken. År tidigare arbetade han tillsammans med Hanzo, som attackerades av Nagato med sin Rinnegan. Då fick Danzo troligen veta om anledningen till att hans män dödades.

Källa: Kapitel 447

2
  • @debal - Han hade Shisui Mangeky Sharingan. Han stal den från Shisui för att få makten Kotoamatsukami.
  • 1 @debal Det var inte frågan. Han ville bara veta om han visste de fanns, inte om han kunde väcka dem.

Det nämns antagligen aldrig att Danzo visste om existensen av rinnegan.
Men om han visste finns det olika skäl till varför han inte hade det på sina armar.

En anledning kan vara -
Enligt wiki:

Den första personen som ägde Rinnegan var Sage of the Six Paths. På grund av Sage's mytiska status trodde många att Rinnegan bara var en legend eller en mutation

För det andra, i hela serien visades endast Nagato (för att inte glömma all annan smärta) med Rinnegan och de var alltid gömda i sin by så ingen fick någonsin reda på det förrän de faktiskt kämpade mot jiraiya när grodorna som var med honom fick reda på det.
Det betyder att det var minst chans att Danzo skulle veta om Nagato.
Detta är inte ett perfekt svar men jag antar att detta är den enda detalj som avslöjats.

2
  • 1 De sex smärtvägarna var Rinnegan på grund av Nagatos teknik för sex vägar. Det fanns inte så många Rinnegans i verkligheten. De var bara en förlängning av Nagato. Och dessutom är det mycket troligt att Danzo visste om det, men bara att han inte kunde väcka det, för att väcka Rinnegan måste man ha både Senju DNA och Uhicha DNA. Men Danzo hade bara Senju DNA som han fick genom att infundera Hashiramas celler.
  • Väldigt sant!! :) Jag borde ha nämnt det också!