Anonim

3 Sud Est - Tic Tac (Officiell singel)

Vid tidmärke 20:11 av ep.10 in Miss Kobayashis Dragon Maid, Ger Tohru henne en julklapp för att hjälpa till med ryggont. Hon öppnar nuet, som uppenbarligen är en slags levande varelse från Tohrus värld som måste malas upp före användning. Men anime på både Crunchyroll och Funimation censurerar den med en kraftigt pixelerad effekt.

Vad är det? Min forskning visar att detta är ett anime-originalt avsnitt, så jag antar att mangan inte skulle vara till någon hjälp. Jag har kollat ​​andra forum där den här frågan har ställts, men jag hittade inget svar.

Så här visar anime "en mycket motbjudande sak vagt formad och färgad så här". Det är ingen ny sak, från toppen av mitt huvud kan jag komma ihåg en annan instans för vilken vi har en fråga här: Varför finns det censurerad / indragen konst när det inte finns något problem och här är videon av det fragmentet. Se även denna fråga och dess svar: Varför censurerar de kräkningar i anime?

5
  • Okej tack. Så versionen som ses i Japan hade samma pixel som bilden från Crunchyroll och Funimation? Jag antar att detta är som en trope som förstås av japanska folk då. I amerikanska produktioner skulle de hitta ett annat sätt att representera avsky. Antingen det eller med avsikt att tappa tittarna. Jag hade precis antagit att denna bild var något acceptabelt inom japanska sedvänjor som en västerländsk publik skulle avvisa i en barnvänlig serie.
  • 2 @RichF Du ser detta några gånger i Miss Kobayashi. Jag tror att det också används som genväg för att visa något konstigt och främmande från den andra världen utan att behöva komma på något som är övertygande konstigt och främmande. Detta är inte heller tänkt att vara en barnvänlig serie. Det sändes vid midnatt och Japan, och mycket av dess innehåll (t.ex. berusning, Lucoa) skulle inte anses vara acceptabelt för barn i Japan eller väst.
  • @RossRidge Åh, de andra instanserna får inte ha registrerat sig. // Med japanska sedar är det svårt för mig att berätta vad som anses vara barnvänligt. I En bit, röker hjälten Sanji oupphörligt, något som en amerikansk tecknad film skulle reservera för dåliga, skiftande karaktärer, om alls. Och tidigt Drak boll avsnitt, Bulma skjuter bokstavligen Goku i huvudet flera gånger. För att inte tala om Goku tar bort trosorna medan hon sov. // Det händer så ofta, jag antog att vuxna som dricker tungt ansågs normativa, som rökning. Lucoa verkade som en sikt-gag-figur, inte egentlig fan-servicy.
  • @RichF du kan vanligtvis slå upp varje anime eller mangas åldersgräns på databaswebbplatser, som här står det PG-13 (även om det är den vanliga betygsrubriken som ges av Motion Picture Association of America, men det kan lätt översättas från ett annat lands liknande betyg för 13+, inte säker på vad deras källa finns)
  • 2 @RichF Lucoa blir täckt av ett par gånger under serien på grund av vad hon bär offentligt anses oacceptabelt. Även om det är gjort som en munk, visar det också att showen vet att de har passerat en linje.