Anonim

Fryst - Bästa dagen i mitt liv

Idén att inte fråga och främja den ena eller den andra, bara en hälsosam nyfikenhet att veta vem som kom före, med tanke på bristen på pålitliga källor.

Digimon

Skapande.

Digimon, förkortning för "Digital Monsters" bokstavligen Digital Monsters) är en franchise av digitala leksaker, anime, manga och videospel som lanserades 1995 och täcker historien om varelser som heter Digimon.

Uppfattning.

Akiyoshi Hongo tilldelas som skaparen av konceptet Digimon, men det är faktiskt en grupp människor.

Det fanns också ett rykte om att Digimon startade i ett kortspel med samma namn, men som faktiskt skapade Digimon Aki Maita var en kvinna på bara trettio år. Aki Maita hade idén i början av 90-talet för att skapa virtuella monster. Digimon härstammar från Tamagotchi som också är en skapelse av Aki Maita, en innovation som Aki gav sina monster som heter Digital Monsters.

Översatt härifrån

Pokémon

Skapande.

Pokémon är en mediefranchise som ägs av The Pok mon Company, som skapades av Satoshi Tajiri 1995. Det handlar om fiktiva varelser som kallas "Pok mon", att människor fångar och tränar dem för att slåss mot varandra som en sport.

Uppfattning.

Tajiri hade tanken på Pok mon runt 1989 eller 1990 när Game Boy släpptes. Konceptet med Pok mon-universum inspirerades av Hobbys verkställande direktör Satoshi Tajiri som samlade insekter som barn.

Översatt härifrån

1
  • Kan du vara lite mer specifik när det gäller kriterierna för att vara först? Vem publicerade först sin idé? Vem talade först om dem? Vem fick först stor framgång? Vem tänkte först på konceptet?

Pokémon kom före Digimon. Konceptualiseringen av Pokémon föregår konceptualiseringen av Digimon, spelet släpp av Pokémon föregår spelet släpp av Digimon, och sändningsdatum för anime den Pokémon föregår anime-filmen släpptes av Digimon. De Digimon spelet släpptes hände efter Pokémon anime hade börjat sändas.

Detaljerna:

Pokémon konceptualiserades av (Satoshi Tajiri). Han kom med (GAME FREAK) som en doujin (självutgiven) trycktidskrift 1983 i samarbete med (Sugimori Ken), och det första spelet som producerades av GAME FREAK var (Quinty, känd som Mendel Palace på engelska) den 27 juni 1989. Med intäkterna från detta spel blev GAME FREAK sitt eget företag under namnet (Kabushiki Gaisha Geemu Furiiku) den 26 april 1989 under Tajiri, Sugimori och (Masuda Junichi). GAME FREAK avsett att börja producera Pokémon så snart den började fungera 1989, men på grund av en rad olika avbrott slutfördes spelet och släpptes förrän 1996 (under tiden släppte GAME FREAK andra spel).

Pokémon släpptes äntligen som ett RPG-videospel för Nintendos Game Boy den 27 februari 1996, av teamet av Tajiri, Sugimori, Masuda, (Morimoto Shigeki, som framträder i några av spelen som en icke-spelbar karaktär), (Fujiwara Motofumi), (Oota Takenori) och (Watanabe Tetsuya). Detta var (Pocket Monster Red Grön. [Blå] släpptes 15 oktober 1996). TV-anime började vara sändes den 1 april 1997.

(WiZ Co., Ltd.) leksakstillverkare och (BANDAI Co., Ltd.) producerade (Tamagotchi) nyckelring digitalt husdjursspel tillsammans och släppte den den 23 november 1996. Maita Aki, en anställd i BANDAI, har krediterats för att ha kommit med det och sa i en intervju att hon "kläckte ut idén till ett virtuellt husdjur för ungefär ett år sedan när hon tittade på en tv-reklam om en liten pojke som insisterade på att ta sin sköldpadda till dagis. "(datumet för intervjun nämns inte, men artikeln registrerar," I oktober förra året tog Maita prototyper från Tamagotchi till gatorna i Shibuya-distriktet i Tokyo för ett konsumenttest ... I november var Tamagotchi på marknaden i Japan "). Hon säger,

. . . det var inte min prestation ensam. Jag kom bara på idén, utvecklade konceptet och tog ansvaret för marknadsföringsprogrammet. Det krävdes också en tekniker och PR-person för att göra det till en produkt. . .

Alternativt, i en intervju som frågade hur han kom på tanken på Tamagotchi, tar WiZs Yokoi Akihiro kredit för dess konceptualisering och säger

Akvariefisksimulering var populär programvara tillbaka i 93 och 94 i Japan. Dock var själva (den) persondatorn inte populär inom den japanska gemenskapen (vid den tiden). Personligen älskar jag alla slags djur, så jag försökte skapa en leksak som ger användarna en chans att uppfostra sitt eget husdjur, en leksak som ägarna kommer att njuta av processen (av) och känna empati med sitt husdjur. När jag arbetade i Bandai, den ledande leksakstillverkaren, var en av mina roller att utveckla handhållna spel, och bland alla de LCD-handhållna spel som jag skapade valde jag att fokusera på virtuella handhållna husdjur.

Digimon konceptualiserades 1996 som ett enkelt Tamagotchi-stil-uppfostringsmonster-som-digital-husdjursspel och släppt av samma par företag som (Digital monster) mobiltelefonspel på 26 juni 1997. Upphovsrätten innehas av en , aka (kijin meishou eller "husnamn" --- det vill säga en icke-mänsklig enhet som ges ett personifierat namn) som heter (Hongo Akiyoshi) men ägs gemensamt av WiZ och BANDAI. De flesta karaktärsdesigner för Digimon var av (Watanabe Kenji), (Oota Volcano) och (Kitagawa [inte säker på romanisering av hans / hennes förnamn]). En teaterfilm från anime med titeln (Digimon Adventure) var släpptes den 6 mars 1999 och sedan började TV-anime med samma namn sändas den 7 mars 1999.