Anonim

Terry Fator - Horses In Heaven

Jag vill börja titta på White Album 2-anime men jag vill också spela VN.

Jag hörde att historien från anime är annorlunda än spelet. Är detta sant? För att jag hellre vill spela spelet först om det är samma historia, men om det är en ny originalhistoria kommer jag att se det först.

1
  • Jag har inte sett anime så jag lämnar detta som en kommentar snarare än som ett fullständigt svar, men jag hade intrycket av att anime följer avsnittet Opening Chapter åtminstone ganska exakt. En källa till förvirring kan vara mellan WA och WA2; se denna fråga.

Ja, anime tar viss frihet mellan de två. Den visuella romanen och anime följer i stort sett samma väg till slut och konvergerar men det finns vissa skillnader.

Observera dock att tomterna förblir ganska lika trots detta. Jag har inte tittat på nästa Visual Novel efter Inledande kapitel ändå, men eftersom de båda slutar ganska lika kan man föreställa sig att skillnaderna inte är tillräckligt stora för att man inte kunde hoppa över Inledande kapitel och gå direkt till nästa kapitel efter att ha sett anime.

Skillnaderna är tillräckligt stora för att Baka Tsuki-projektet inte vill att någon ska översätta rent av anime:

Kan jag använda saker baserat på vad jag har sett i anime?

Inte riktigt ... anime tar sina friheter med anpassningen, även om den har gjort mycket bra. Det finns några aspekter som delas mellan spelet och anime, men försök inte en 1: 1-kopia av något däremellan.

Det är värt att notera Inledande kapitel i White Album 2 (bågen där anime täcker är kinetisk. Det betyder att det inte kommer att finnas val att göra och det kommer att vara ganska linjärt. Så skillnader kommer inte att bli massiva.

Som sagt, jag lämnar det här som det är och håller spoilers ute. Om så önskas kan jag lägga till mer information under en spoiler-tagg med några stora skillnader.

5
  • Jag är nyfiken på scenskillnader eftersom Visual Novel bara har taggar "Single Ending" och "Linear Plot" på VNDB, genom H-scenerna behöver du förmodligen bara nämna dem om de har ändrats i den utsträckning som med Shiros och Sabres första H-scenen i ödet / övernattningen
  • Det stämmer - det är enda slut. Motsagde jag mig själv någonstans och märkte det inte?
  • ledsen, missade några ord i min kommentar. många visuella romaner som jag vet har flera rutter / ändelser och vissa anpassningar av dem försöker inkludera dem alla. eftersom det finns en "Linear Plot" -tagg som skulle betyda vilka val det finns inte mycket ... även om jag inte har spelat Visual Novel än (bara basera det från Sono Hanabira där nästa scen spelar ut lite annorlunda som att välja hur Sara adresserar Kaede när hon är utklädd till en piga) så jag är nyfiken på de stora skillnaderna
  • Som jag noterade är det kinetiskt så det finns inga val. Eller är du bara intresserad av förändringen i allmänhet? Det kommer att ta lite tid att lista dem helt, men om det finns några människor där ute som vill veta, kan jag ta min hjärna och komma på några av de större.
  • ändringssätt i allmänhet men det är bara jag