Anonim

Father Owl's Plan - Lore - Sekiro: Shadows Die Twice

I serien Shura no Toki visar den olika generationer av mutsu-enmei och deras strider. Jag har tittat på serien och tycker att det är jättebra och rekommenderar det till vänner. Jag gillar hur de har gjort detta jämfört med olika anime.

Men jag är lite förvirrad över varför författarna bestämde sig för att göra olika generationer istället för som många andra animer där ute håller med en generation och följer dem berättar slutet på serien.

7
  • du skulle antagligen ha gundam ålder, samma generation sak
  • Jag måste kolla in dem. tack för rekommendationen
  • gundamåldern är inte nära shura no toki varken i generation eller i genre.
  • även om det inte alltid är klart för ny anime att titta på
  • @bgrif missförstå mig inte, jag säger inte att du inte ska titta bara berätta för dig att inte förvänta dig några likheter att säga "helig ko de är bara samma sak och jag identifierar mig med det" vissa säsonger av gundam är trevliga andra är Nåja du vet; P. Men genrerna är för långt ifrån varandra såväl som berättelser för att kunna jämföra båda sida vid sida.

Det finns lite historia här som sätter detta i perspektiv. 1987 publicerade mangaka Kawahara Masatoshi först Shura no Mon. Detta är en ganska standard kampsport manga när det gäller inställning och karaktärer. Den följer främst en enda karaktär, Mutsu Tsukumoto. Han tränar en kampsport Mutsu Enmei Ryuu. Denna kampsportstil har uppenbarligen aldrig besegrats i sin 1000-åriga historia. Shura no Mon sprang för 31 volymer och slutförde publiceringen 1996. Den har en uppföljare som började 2010. Den anpassades aldrig som en anime.

1989 började Kawahara publicera en prequel-manga Shura no Toki. Detta beskriver den tusenåriga historien om Mutsu Enmei Ryuu och Mutsu-familjen. Den har bågar för var och en av de största perioderna i japansk historia, alla med olika karaktärer. Detta publicerades i långsammare takt. Totalt fanns det 15 volymer. Serien slutade 2005.

Anime-anpassningen av Shura no Toki inträffade 2004. De valde att anpassa Shura no Toki snarare än Shura no Mon och täckte 3 berättelser. Med tanke på tidpunkten var det mer meningsfullt. Shura no Mon hade inte släppts på åtta år, men Shura no Toki publicerade fortfarande och närmade sig slutet, vilket är en bra tid för en anime-anpassning. Naturligtvis med tanke på arbetets natur anpassade de det i bågar snarare än att bara göra en enda.

Det är lite av en historisk olycka att Shura no Toki fick en anime-anpassning, medan Shura no Mon inte gjorde det. Jag tror inte att det finns en enda riktigt övertygande anledning till att det hände. Delvis var timingen inte bra. Kampsporterna var stora på 1980-talet, men vid mitten av 90-talet (när en anime kanske hade startat) hade den dött i popularitet. Shura no Toki var bättre tidsbestämd i det avseendet och hade också fördelen att vara mer historiskt tema (och därmed tilltalar en större grupp än bara kampsportentusiaster). Det finns gott om andra spekulationer om varför prequellen var den enda delen som skulle anpassas som en anime, men i vilket fall som helst är det faktum.

Så anledningen till att Shura no Toki tog det tillvägagångssättet är att den alltid utformades och var avsedd som en prequel till Shura no Mon, som har den mer traditionella enskilda huvudpersonen. Men på engelska är Shura no Toki-anime den enda med en betydande följd eftersom ingen av mangorna är välkända. Utan detta sammanhang verkar stilen i anime något konstig.

1
  • Det är mycket information om det. Tack

Historien fokuserade på kampsportstilen, inte personen. Och jag antar att författaren ville att läsaren skulle förstå varför denna mutsu enmeiryuu-stil är "den starkaste kampsporten" och "obesegrad i tusen år"