Anonim

Renacimiento del Clan Uzumaki | Capitulo 1

Är det trästil? Om ja, varför är det bara Hashirama som kan använda det?

Det måste finnas någon speciell makt som alla medlemmar i Senju-klanen hade, eller hur skulle de annars kunna vara de största konkurrenterna mot Uchiha (som hade Sharingan) som besegrade alla andra klaner än Senju?

2
  • Jag är ganska säker på att det är trästil. Jag vet inte riktigt varför han är den enda som fick itm men jag tror att han bara hade tur att bli född med det.
  • Jag tror att svaret är en kombination av både Ero Sennin och Chronarchitect svar.

Den enda Senju som presenterade Wood Release var Hashirama Senju. Man kan säga att Wood Release var Hashiramas specialitet. Till och med hans bror Tobirama använde inte Wood Release så mycket, utan hade istället en mängd olika specialtekniker inklusive rymdtid-jutsu, Edo Tensei, Kage Bunshin, etc.

Uchiha är skickliga på att använda eldtekniker på grund av deras naturliga tillhörighet till det. Senju kallas vanligtvis som "Senju-klan av skogen". Så vi kunde bara anta från namnet att de är skickliga på att använda skogsrelaterade färdigheter; Träsläpp.

Men från Senju vi har sett i strid, nämligen Tobirama, Hashirama och Tsunade, är det gemensamma inslaget om dem deras unika stridsstil och färdigheter. Detta skulle leda till ett mer behagligt antagande. Klanens namn, "Senju", betyder bokstavligen "tusen färdigheter". Så detta skulle betyda, istället för att hela klanen specialiserat sig på en typ av jutsu / teknik / naturfrisättning / skicklighet, skulle klanmedlemmarna specialiseras på olika typer av jutsu. Detta passar faktiskt betydelsen av deras namn. Vilket betyder att det inte finns en varumärkesklanförmåga. Detta antagande stöds av Senju vi har sett i strid flera gånger.

Uchiha hade inte besegrat alla andra klaner. Det sägs bara att de var bland de bästa mäktiga klanerna, bara utmanade av Senju. Uchiha och Senju hade kämpat mot varandra under århundraden, även före Hashirama och Madaras tid. Detta berodde på Indra och Asura fejd. Så medan Uchiha var mäktiga, var den enda klanen som kunde gå emot dem Asuras ättlingar. Det är den främsta anledningen till varför de kunde gå tå till tå.

TL; DR : Senju-klanen har ingen varumärkesförmåga. Men alla dess medlemmar har skicklighet i olika typer av jutsu. På grund av att de var efterkommande till Sage of Six Paths söner kunde Senju och Uchiha gå tå till tå mot varandra.

5
  • Men en sak som detta inte förklarar är: Uchiha besegrade alla andra klaner med speciella förmågor, men det kunde inte besegra Senju, som inte hade en speciell förmåga att börja med ... hur kan det motiveras?
  • Kan du snälla ange var det sägs att Uchiha besegrade alla andra klaner?
  • 1 Jag tror att det han menade är att i en av flashbacken sa man att Uchiha och Senju är de starkaste klanerna. Vilket får honom att tro att Uchiha, förutom Senju, har besegrat alla andra klaner, medan det bara var att de är starkare än de andra klanerna och inte nödvändigtvis betyder att de har besegrat dem.
  • ja jag menar det, kanske besegrade de inte alla klaner men de VAR starkare än alla andra än Senju. Vad gör Senju så speciell att även om de inte har någon form av kekei-genkai, kan de fortfarande överväldiga uchiha?
  • Här är faktiska faktum. Uchiha och Senju hade kämpat mot varandra under århundraden, även före Hashirama och Madaras tid. Detta berodde på Indra och Asura fejd. Så medan Uchiha var mäktiga var den enda klanen som kunde gå emot dem Asuras ättlingar. Det är den främsta anledningen till varför de kunde gå tå till tå. Redigerade svaret.

Senju är ättlingar till den yngre sonen till Sage of Six Paths.

Vismannen på sex vägar hade två söner, den äldre sonen ärvde vismannens ögon och hans ättlingar, Uchiha, ärva d jutsu kekei-genkai Sharingan.

Och den yngre sonen ärvde sin "kropp" och gav honom en kraftfull livskraft och chakra. Hans ättlingar är Senju-klanen som har mer chakra jämfört med andra shinobi-klaner.

Så, Senju-klanen har ingen annan varumärkesförmåga än att ha större chakra.

3
  • Fel. Indra ärvde Sharingan. Inte Rinnegan.
  • Jag tror att det här är rätt svar. Senju-sidan ärvde den råa kraften och viljan / uthållighetens styrka. Uchiha-sidan ärvde geni och teknik (ögon). De var nästan bokstavligen två sidor av samma mynt, i naturlig motstånd och balans mot varandra.
  • Jag håller inte med "bara stora chakra reserver". Om du har sett vad Asura kunde, skulle uppenbarligen hans ättlingar ha sin potential. Att se över den potentialen och fokusera på bara "chakra-lagring" är något underskattat.

Senju-klanens ättlingar ärver bara Yang-elementet medfödda och deras fysiska förmågor, vilighet, fysiska styrka osv ...

De andra förmågorna har att göra med hanteringen av varje person, i det speciella fallet Hashirama ärver han inte elementet trä, men det är skaparen av denna teknik, som är den första som får detta element.

Träelementet är en Kekkei Genkai, men det finns tre former av Kekkei Genkai. När det gäller Hashirama är han den enda användaren eftersom han är skaparen och den enda som lyckas dominera den, i mangan förklaras inte, men får förstå att ingen ärver sina färdigheter eller inte utvecklar dem. (ingenting är känt om hans son)

Men det är känt att dessa färdigheter kan läras ut om gener ärvs såsom Onoki-dammelementet.