Anonim

Hur man berättar om hastighetsgränsskyltar har ändrats

I några av de tidigare avsnitten av Bakuon !!, när Hane får sitt motorcykeltillstånd, ser vi mycket av den här körinstruktören (som påminner mig väldigt mycket om Pinocchio):

I avsnitt 10, när Hijiri och Chisame får sina tillstånd, ser vi ytterligare tre konstiga körinstruktörer:

Det verkar som om det finns något skämt jag inte kommer hit. Varför ser de ut som trädockor? (Är det ens vad de ska se ut?)

Vi lär oss också deras namn i avsnitt 10, vilket kan visa sig vara relevant för att besvara denna fråga. Respektivt är de: (Mito), (Sanda), (Crunchyroll hävdar "Honke", men det ser inte bra ut för mig - den här är inte ett riktigt namn så vitt jag kan säga) och (Zaho).

Tja, här är ett halvt svar.

Den första killen (Mito) ser ut som Robot Santouhei ( / "Pvt. Third Class Robot"; "Mito" stavas med de två första karaktärer av Santouhei "), titelkaraktären av en manga från 1955 av MAETANI Koremitsu. Märkligt nog finns det praktiskt taget ingen engelskspråkig information på internet om varken mangan eller dess författare.

Den andra killen (Sanda) liknar olika karaktärer från det brittiska tv-programmet 1964 Thunderbirds (på japanska, Sandab do), som tycks ha blivit ganska populärt i Japan.

Den tredje killen (vars namn måste vara Kikai) liknar Zaborger, titelkaraktären för Electroid Zaborger 7, ett välkänt tokusatsu-program från 1974.

Den fjärde killen (Zaho) liknar Kikaider, titelkaraktären för Android Kikaider, ett känt tokusatsu-program från 1972.

Några mysterier kvarstår. Varför heter # 3 "Kikai" när han liknar Zaborger och # 4 heter "Zaho" när han liknar Kikaider? Och har dessa karaktärer något att göra med Bakuon !! eller motorcyklar, eller är de bara en bortkastad munkavle?