Anonim

They Got Me F * cked Up (Danganronpa 2 ep 18)

Jag förstår inte vart Johan gick efter att han "mystiskt" kom ut från sjukhuset. Dr. Tenma verkar äntligen vara OK och jag förstår inte hur Yohan fortfarande levde efter allt detta. Han var den som orsakade allt detta ont i första hand!

En fantastisk anime, men en förvirrande i slutet. Kan någon förklara vad som hände?

Uppenbarligen kommer hela detta inlägg att bli spoilers.

Det är kvar som ett öppet nummer i slutet av serien. Johan opererades och sparades ännu en gång av Tenma och när han åkte till Johan på polishospitalet, som ursprungligen var i koma, satte sig Johan upp och pratade med Tenma. Men senare ser vi samma rum med en tom sjukhussäng.

Konversationen i slutet handlade om vilket barn Johans mamma ville behålla, honom eller Anna / Nina. Så det kan finnas en ledtråd i det.

Några av möjligheterna:

1. Han dog efter att ha vaknat från koma och pratat med Tenma (eller alternativt kan prata med Tenma-biten ha varit en dagdröm, men han dog ändå)
2. Han släpptes och han lever och har det bra
3. Han flydde från polissjukhuset precis som början av showen och fortsätter sina vägar.

.

Men fokus bör vara på mamman och hennes val på vilken tvilling att ge upp och vilken att "spara" och titeln på det sista avsnittet, "The Real Monster". Det har alltid förekommit förvirring om vilken som var eftersom vi tidigare fick höra från motstridiga minnen. Vissa människor tror att titeln "Det riktiga monsteret" är mamman, vissa tror att det hänvisar till alla och världen, hur världen kan göra vem som helst till ett monster, eller, Johan är det verkliga monsteret efter allt. Var och en av dessa korrelerar med en av möjligheterna.

Om mamman var det verkliga monsteret för att välja en tvilling och oönskade den andra, dör Johan och Nina lever. Om alla verkligen är ett monster frikändes Johan (för det mesta, kanske inte brottsligt) från alla sina brott eftersom världen och människorna i den är de verkliga monsterna. Om Johan är det sanna monsteret här, flydde han från polishospitalet och fortsätter att spela rollen som det "riktiga monsteret".

Så det är upp till din tolkning. Vem gör du tror det verkliga monsteret är?

2
  • 2 Bra svar, din rätt, det finns inget enkelt svar på vem det verkliga monsteret är, det är upp till oss att bestämma, det får oss verkligen att tänka, vilket verkar vara författarens avsikt. Tack igen.
  • Det föreslogs i kommentarerna på denna wiki att Johann äntligen begick självmord - hoppade ut ur sjukhusfönstret. Det är dock en avsiktlig öppen slut.

Jag tror att mamman är det riktiga monsteret men det betyder inte att Johan dör. Vilken typ av mamma ger upp ett barn utan att vilja ha det?

Om Anna är den oönskade tvillingen (vilket jag tror) så klädde Johan sig och agerade som hon för att försöka skydda henne. Men naturligtvis vet mamman vem hon är och hör hennes röst och skickar henne till Experimental Mansion. Då blir Johan så på grund av sitt hat mot sin mamma som lämnar honom i The Three Frogs.

Om Johan är den oönskade tvillingen så korsade han sig som Anna för att han visste att han var och ville skydda sig själv. Det skulle betyda att hans mamma gjorde ett misstag att skicka Anna till herrgården och Johan försöker ändra sitt förflutna för att han skulle åka dit ..? Då skulle Johan vara ett monster eftersom han vet att han var oönskad och vill ändra sitt förflutna.

Johan dog förmodligen inte för att detta inte är något Hollywood-drama och det är uppenbart att Tenma räddade sitt liv (två gånger). Kanske Johan åkte för att träffa sin mamma .. eller flydde till slut för att hon lever.

1
  • Ditt svar är lite förvirrande och verkar baseras mer på spekulation än på några tydliga fakta eller bevis. Har du några bevis för att säkerhetskopiera dina påståenden?

Jag tror att Tenma hallucinerade när han såg Johan prata med honom och kanske tänkte vad Johan kunde säga något till honom om han var vaken. Johan vet vad hans mamma gjorde och när han vaknar från koma flyr han från sjukhuset.

Tenma är det riktiga monsteret.

Inspektör Lunge misstänkte Tenma som misstänkt även efter att ha känt allt om Johan och Tenma. Han hade utlöst något fiskigt och äntligen misslyckades han med sin uppfattning eftersom det också går bortom inspektör Lunge. Det är därför han även i det näst sista avsnittet sa "Tenma är huvudmisstänkt" precis innan han träffade Tenma, säger han "Ledsen". Jag tycker att det här är lite knepigt i Inspector Lunges uppfattning om "Tenma".

Men Johans karaktär var bortom vår fantasi hur han kunde kontrollera alla, så är anime, det är bortom vårt tänkande om vi inte stressar med det. Detta är dock min personliga uppfattning och kommer huvudsakligen att baseras på spekulation / åsikt.

Jag planerar att titta på anime igen för att förbättra mitt svar och peka.

2
  • Snälla kan du redigera ditt svar för att inkludera mer omfattande information om ämnet. Att tillhandahålla länkar / citat från pålitliga källor skulle hjälpa orsaken. Svaret som det är nu kan knappast göras till något mer än spekulation och / eller personliga åsikter.
  • @ debal- Jag håller med, jag hade försökt redigera frågan men det behöver verkligen lite arbete.

Den knepiga delen som förvirrar alla är minnet av Rose Mansion eftersom det är okänt vem det faktiskt tillhörde. Var det Anna eller Johan ?, och för moderns fall var hon uppenbarligen under så mycket tryck att hon kunde ha begått misstaget.

För det andra hur tvillingarna var klädda båda eftersom flickor antagligen antyder att deras mamma visste att det skulle hända. Så för hennes skull och för att förhindra någon känslomässig anknytning när hon fattar beslut och för att lura henne eller sig själv, fick hon dem att klä sig på det sättet, men det kan inte förnekas att Johan hade en tanke på en psykopatisk mördare som han hade uppvisat från 511 Kinderheim, men för mig säger den verkliga handlingen att världen var monster för tvillingarna. Jag stöder detta genom att säga att det var experimenten som gjorde deras tankesätt korrupta. Det är inte som tvillingarna föddes med ett mördartänkande, eller hur?

För det andra är det klart om det sista avsnittet att mamman är hon själv, men hon är inte säker på vilken tvilling hon väljer att släppa lös, inte heller Johan eller Anna. Det är också tydligt att de båda anklagade någon av dessa tre som "The Real Monsters" vilket är dårskap. Det är de situationer som skapats av nazister och människor som var "The Real Monsters".

En tredje punkt att tänka på är den tomma sängen på sjukhuset och det är möjligt att Johan begick självmord. Trots allt var hela hans plan en "perfekt självmord" eller så kunde han möjligen ha rymt och stannat under jorden under hela sitt liv för att han äntligen fick ett namn, så han var inte längre "Ett namnlöst monster" längre och det är vad jag tror hände på slutet.