Anonim

Nas - Take It In Blood (HD)

Varför kan Rock Lee inte använda ninjutsu eller genjutsu?

Det har han helt enkelt gjort ingen talang alls för det. Men eftersom han ändå bestämde sig för att vara en stor ninja, var han tvungen att utmärka sig i Taijutsu.

Taijutsu - det var den enda ljuspunkten för Lee som utan tvekan fick höra att han inte hade någon talang för att vara en shinobi. 1

Vanligtvis är oförmåga att utföra både Ninjutsu och Genjutsu skulle innebära att livet som ninja skulle vara omöjligt. Men i Lees fall gjorde hans närhet till Gai som hans Sensei honom något att "ärva" hans hårt arbetande beslutsamhet liksom hans träningsvanor, vilket i kombination (också med Gai intresse för Lee) har gjort det möjligt för honom att uppfylla sin dröm.

Lees fall liknar Naruto, genom att de båda uppnår storhet genom hårt arbete, snarare än naturlig talang.
Vissa människor är naturligtvis begåvade mot vissa typer av teknik, som Neji eller Sasuke, medan andra kanske aldrig har någon talang och därmed inte är lämpliga att bli en ninja. Lees fall är det senare, men hans beslutsamhet var det som fick honom att inte ge upp, blir en utmärkt ninja på Taijutsu.
Han skiljer sig från en vanlig person, troligtvis i ren vilja, eftersom (som jag har sagt tidigare) inte alla är lämpliga för att vara en ninja.


1 Naruto: The Official Character Data Book

I Naruto-universum föds bara ett fåtal med talangerna Ninjutsu och Genjutsu. Du måste ha märkt att inte alla i Hidden Leaf-byn är ninjaer eftersom de inte har dessa färdigheter för att manipulera deras och andra chakra. Hidden Leaf i Shinobi-byn Fire Country och ändå är inte alla ninjor. I de allierade styrkorna i Shinobi fanns omkring 30 000 shonobier som inkluderade ninjor från alla 5 nationers byar. Så du får idén att bland en befolkning på miljoner bara 30 000 var lämpliga för att vara ninjor.

1
  • en korrigering, det fanns 80 000 shinobi i den allierade shinobi-styrkan inte 30 100 ..

Om jag minns rätt har det något att göra med bristen på fysisk utveckling i hans "chakraspiraler", vilket betyder att han inte kunde producera eller kontrollera chakra som en genomsnittlig ninja kan.

1
  • 1 Har någon en källa för detta? Det låter som att det kan vara en bra förklaring till orsaken.