Anonim

Hardcore RLCraft Isn't Hard # 18 Cxlvxn Vs. Asmodeus ...

Finns det några populära, välkända anime-serier som delar egenskaper med film noir eller neo-noir stil eller miljö?

4
  • Rekommendationer för anime är av ämnet. FWIW, det finns gott om dem runt. I själva verket finns det till och med en anime som heter Noir med en intressant OST att starta.
  • @coleopterist heh, jag märkte bara att din kommentar är nästan identisk med min kommentar.
  • Jag tror inte att det finns några faktiska "topp 90% baserat på recensioner" av någon form av anime ...
  • Kan du snälla definiera bättre vad du menar med noir? De film noir genren omfattar ett brett spektrum av troper, strukturer och arketyper. För närvarande är din fråga för vag och tvetydig för att besvaras. Försök att uppdatera ditt omfång med bättre beskrivningar och / eller exempel, om möjligt, så att vi bättre kan ta itu med din fråga.

Film noir var ursprungligen en term som franska kritiker använde för att beskriva Hollywood-filmer från efterkrigstidens 1940 (fram till 1950-talet) som visar ett mörkare perspektiv på livet än vad som var standard i klassiska Hollywoodfilmer och koncentrerar sig på mänsklig fördärv, misslyckande och förtvivlan. Efter 1960 anses filmer av liknande natur som aktivt försöker efterlikna den klassiska noir-stilen (på gott och ont) neo-noir. Båda termerna typicall innebär användning av en filmstil med ett särskilt sätt att belysa, placera och flytta kameran och använda retrospektiv röstberättande berättelse

Det finns inga anime-serier som kan betraktas som verkligt film noir i genre, eftersom de vanligtvis använder stilen men inte motiv och film, identifierade av genren.

Jag tror att följande serier mest liknar noir / neo-noir-stil, berättelse och / eller inställning (en del inte helt) skulle följande troligen passa:

  • Både Big O och Cowboy Bebop har karaktärer som plågas av händelser i sitt förflutna och fatalistiskt måste acceptera dem. Big O använder filmen noir mycket mer och använder sin förutsättning som grund för intrasslad plot. Cowboy Bebop, å andra sidan, håller sig helt enkelt till premissen och lånar sin stil från andra håll.

  • Baccano! är som en blandning av film noir och massafiktion, där ett gäng till synes ouppkopplade berättelser långsamt blir anslutna till en övergripande historia, vilket är mycket typiskt för massan noir-genren.

  • Spöke i ett skal och dess uppföljare betraktas som ett äktenskap mellan noir visual, sci-fi och animation, och ibland ingår under undergenren av noir som kallas tech-noir, som inkluderar filmer som Brazil och Blade Runner. "En detektivhistoria"från Animatrix anses vara ett annat exempel på den ovan nämnda tech-noir-genren.

  • Perfekt blå har mysteriets inställning, mordärenden utan uppenbar misstänkt och en huvudperson jagas, vilket håller historien på kanten. Det handlar också om minnesförlust, återblickar, osäkerhet om egna minnen.

  • Vindens livvakt Även om det inte är lika känt, har alla motiv av en klassisk noir-detektivhistoria. Det öppnas med försvinnandet av ett tåg som transporterar en sändningsguld tillsammans med sina vakter, men historien börjar verkligen med att sonen till en av dessa vakter kommer till staden där tåget försvann för att undersöka. Där möts han med invånarna som många gömmer sina egna hemligheter och mysterier, vilket tvingar honom att långsamt gå vidare från en ledtråd till en annan, som en noir-detektiv skulle göra, för att komma till botten med allt.

Dessa passar inte helt noir-stilen av en eller annan anledning, men påverkas starkt av noirgenren:

  • Skullman har en noirisk atmosfär ges av mysteriet som höljer de konstiga morden i den alternativa historien i slutet av andra världskriget.

  • Hastighetsgraf har noir-atmosfären och konsten, men berättelsen och karaktärerna är inte vad du vanligtvis förväntar dig av genren

  • Texhnolyze har massor av element från "noir" -filmer: mörk belysning, återblickar som stör det normala flödet av berättelsen, ett korrumperat samhälle, ett slags "femme fatale" och en huvudperson som verkar inte passa resten av världen. Detta är dock mer en sci-fi / cyberpunk-anime med dystopisk miljö.

  • Dotter till tjugo ansikten är mer en actionkomedi som använder Edogwawa Rampo (en välkänd japansk noir-författare) karaktärer och den noir-stil av mysterium bakom dess plot.

Finns det någon anime som kan övervägas antingen Noir eller neo Noir?

Ordboksdefinition av film noir skulle vara: en film präglad av en stämning av pessimism, fatalism och hot.

Stereotypiska inslag är: mord, en detektiv som dricker whisky sent på kvällen i en illa bar och en femme fatale.

Anime som jag har sett och som mer eller mindre matchar beskrivningen ovan är:

  • Noir
  • Kvinnan heter Fujiko Mine
0