Anonim

Ni No Kuni speedrun: 6 timmar 31 minuter

Regel X i Death Note säger:

  1. Oavsett om orsaken till individens död är antingen ett självmord eller en olycka, om döden leder till döden för mer än den avsedda, kommer personen helt enkelt att dö av en hjärtinfarkt. Detta för att säkerställa att andra liv inte påverkas.

Regel XXVI säger emellertid:

  1. Även om endast ett namn är skrivet i Death Note, om det påverkar och får andra människor som inte är skrivna i det att dö, kommer offrets dödsorsak att vara en hjärtinfarkt

Förutom det faktum att jag tycker att dessa två regler är motstridiga (rätta mig om jag har fel), gjorde det mig fortfarande nyfiken: Är det möjligt att döda människor indirekt med Death Note?

Till exempel att skriva en hjärtkirurgs namn under en operation eller en pilots namn under mitten av flygningen.

1
  • Jag håller dock med James om detta. Logiskt sett antyds det verkligen att de fortfarande dör av hjärtinfarkt. Speciellt för att om det inte är det skulle Ljus ha kunnat göra sig immun mot Death Note, genom att sätta en enhet i hans och Misa kropp som båda skulle explodera om Ljus dör. Om ingen annan än han visste om den här enheten skulle han vara immun mot Death Note för alltid, vilket bara är för stort av ett loophål för att tro på.

Människor som inte har namnet är skrivna i anteckningen ska inte dö på grund av att någon annan kommer att dö på grund av att hans namn är i dödsnoten, båda reglerna kan kokas ner till det. Det är vad den Om döden leder till död för fler än det som är avsett betyder att. Så länge personens död leder till att någon annan är död, eller om förhållandena före döden kan orsaka död för andra, kommer de att dö av en hjärtinfarkt.

Det finns ingen motsägelse, båda reglerna säger detsamma bara på olika sätt.

I det exempel du gjorde: båda kommer att dö på så sätt att ingen annan dör. Kirurgen kommer att gå tillbaka från bordet och dö, piloten kommer att dö när han inte är pilot. Naturligtvis är detta bara antagande och detaljer kan komma undan.

Ljus gjorde några experiment som försökte döda på så omöjliga sätt (som en japansk fånge dog framför Eiffeltornet), de dog på hjärtattacker.

1
  • Vad skulle hända i det här fallet? anime.stackexchange.com/q/21874/6166

Går enligt bokstavens lag,

Om döden leder till död av fler än det som är avsett, kommer personen helt enkelt att dö av en hjärtinfarkt. ”

innebär logiskt att kirurgen och piloten kommer att dö av hjärtinfarkt.

Detta är förmodligen mest vettigt. Om det var annorlunda kunde människor som känner till reglerna göra sig (nästan) oövervinnliga för Death Note genom att ha ett system genom vilket någon annan dödas (eller dödar sig själv) om de dör. Jag säger "nästan" för att dödsorsaken skulle kunna sägas "dö vid midnatt" för båda människorna, och det kan döda dem. Självklart skulle Death Note-användaren behöva känna till båda personerna, vilket skulle kunna göras nästan omöjligt ganska enkelt [1].

Det finns dock den ytterligare frågan om "dö vid midnatt" skulle fungera. En persons namn måste skrivas först, och vid den tidpunkt då det skrivs är det inte tillåtet. Men att skriva den andra personens namn efter det gör det tillåtet igen. När utvärderas reglerna och på vilket sätt? Death Note har makten att förutsäga framtiden för sina offer, men kan den förutsäga framtiden för eget bruk? Detta är i tidens paradoxer!

Eller du kan bara säga att de dör av hjärtinfarkt. ;-)

Redigera: [1] Till exempel, om L ville göra sig själv oövervinnlig för Death Note, skulle han kunna ha något system genom vilket någon från Wammy's House dödas om han dör. För att döda L behöver en Death Note-användare både L: s namn och namnet och ansiktet på den personen som blir dödad. Även för någon med shinigami-ögon är det praktiskt taget omöjligt att träna.

7
  • vad menar du med: dö vid midnatt?
  • 1 @ user6399 tiden (midnatt) är inte viktig. Men om de dör samtidigt skulle det inte ha lett till att den andra dödades efter att ha dödat den ena; de skulle vara döda innan några effekter har spridit sig.
  • 1 Till exempel, om L ville göra sig oövervinnlig för Death Note, skulle han kunna ha något system genom vilket någon från Wammy's House dödas om han dör. För att döda L behöver en Death Note-användare både L: s namn och namnet och ansiktet på den personen som blir dödad. Även för någon med shinigami-ögon är det praktiskt taget omöjligt att träna.
  • 1 wow det är smart. ^^ men det skulle betyda att ryuk inte skulle ha kunnat döda ljus. för efter att ljus dog dödade misa sig själv. men ja det är ganska smart. ^^
  • 1 +1, för det är precis vad jag tycker om detta. Även om din midnatt exemplet är lite vagt i svaret, du bör redigera din senaste kommentar till svaret, eftersom det är mycket tydligare. Jag tror inte heller att Light skulle kunna göra sig immun mot Death Note och han skulle fortfarande bara dö av en hjärtattack och ta ner den andra personen som efter effekt.

Reglerna motsäger inte. Båda säger att du inte kan använda dödsanteckningen för att döda andra människor vars namn inte är skrivna i den. Du kan till exempel inte skriva

John Doe gick till köpcentret, tog fram ett gevär, sköt alla i mullvaden och fick sedan en hjärtattack

Eftersom det skulle betyda att andra människor skulle dö.

När det gäller dina specifika exempel kan du inte skriva en passagerarflygkrasch som dödsorsak för en pilot, för det skulle också döda andra passagerare. Om du ville kan du skriva "Piloten inaktiverade autopiloten och fick sedan en hjärtattack". På det sättet har flygkraschen inget att göra med hans död, och planet skulle fortfarande (troligen) krascha.

2
  • I det första fallet säger du, krascha som dödsorsak. Då skulle han bara dö av en hjärtinfarkt, kraschen kommer troligen fortfarande att hända. Det strider mot andra delar som inte påverkas
  • 3 Jag tvivlar på att piloten kunde inaktivera autopiloten om den förorsakar någon annan död. Jag tycker att Death Note-regeln ska tolkas: så länge någon död leder till att andra människor dör, kommer en sådan person att dö av en hjärtinfarkt.