Anonim

Sword Art Online - Ordinal Scale - Clip # 02 (dt.)

I Sword Art Online: Ordinal Scale är Shigemura skaparen av Ordinal Scale och försöker återskapa sin döda dotter Yuna som en AI. Nu, under filmen, ser vi två versioner av Yuna. Den första bär en idoldräkt och dyker upp vid evenemangsslag för att sjunga (jag kommer att kalla henne "idol-Yuna"). Den andra bär en huvtröja och verkar för Kirito att peka honom i rätt riktning (jag kommer att kalla henne "hoodie-Yuna").

I slutet av filmen hade jag intrycket att idol-Yuna var en bortkastad datainsamling AI skapad av Shigemura. Jag trodde att hennes syfte var att samla in information så att Shigemura kunde skapa hoodie-Yuna, som skulle vara hans dotter sanna rekreation. Men i diskussioner och recensioner har andra berättat för mig att idol-Yuna var dotter AI, och att idol-Yuna och hoodie-Yuna var desamma.

Fanns det två olika Yuna, ett datainsamlingsprogram och en kopia av dottern? Eller fanns det en Yuna och hon ändrade bara utseende?

Enligt en intervju till filmpersonalen:

Miki: På en relaterad anteckning, om Black Yuna och White Yuna som separata varelser

Itou: Överraskande nog gick det inte bra.

Miki: The Black and White Yuna. Båda är separata existenser. The White Yuna var det vita spöket som gjorde sin begäran till Kirito genom att peka med fingret. The Black Yuna är en AR-idoldiva.

Itou: Fram till halvvägs genom filmen förväntar du dig att de är samma varelse, men de är faktiskt separata allt förklarades av Shigemura i klimaxet.

Miki: The Black Yuna är en AI-sökrobot med begränsade känslor som endast är avsedda att dras in spelare till OS . Sång var hennes enda syfte. White Yuna var en existens som föddes med aktiveringen av ett AI-program halvvägs. Hon fick kontinuerligt uppgraderingar genom djupinlärning och var på väg att återfödas som Shigemura Yuuna. Denna Shigemura Yuuna var den gulhåriga flickan i vanliga kläder som till slut framträdde för professorn som ett fantom. Åh, och hon visades också i forskarens bildram.

Så ja, de är separata varelser, ursprungligen, Black Yuna användes för OS som en AR-idol, senare skapades White Yuna när minnena från SAO-överlevande blev stulna och hon var den som skulle bli Shigemura Yuuna .

Länk för en fullständig översättning av intervjun längs några extra berättelser om Aincrad här. Det är en del av ett häfte som ges ut till filmbesökare i Japan.