Anonim

Coloring The Loud House Lola & Lisa Coloring Page Prismacolor Markers | KiMMi CLOWN

Hur klassificeras ditzy / airhead-karaktärer i anime / manga? Till exempel, medan Lucky Star's Kagami är en tsundere, hennes airhead syster, Tsukasa, är en ________?

3
  • Hennes systers namn är Tsukasa. Jag har sett sådana karaktärer taggade som 'Ditzy' på vissa webbplatser men jag vet inte om det är en verklig sak ...
  • @MrPineapple Tack. Jag letar faktiskt efter en japansk klassificering i linje med tsundere, yandere, etc.
  • Jag tror att Tsukasa inte ingår i dere klassificeringar för dere betyder att lovestruck och jag tror att dumma eller dumma karaktärer faller i olika klassificeringar, men jag är inte säker på vad.

Du letar förmodligen efter termen dojikko för Tsukasa:

Dojikko är japansk för klumpig med det feminina suffixet "-ko" som läggs till i slutet. Attraktionen är inte begränsad till Japan, konceptet med en söt klumpig tjej har överklagande över hela världen, främst för att hennes klumpighet gör henne mer tillgänglig. Huvudskillnaden är att en söt klumpig tjej antagligen i väst ska få publiken att skratta, medan Dojikkos tenderar att få dem att säga "Awwww! Hon är så söt!"

Källa: TVTropes artikel om dojikko

Kagami är inte riktigt en tsundere, om du inte tror att hon är kär i Konata, som vissa fans verkligen verkar stödja. Hon borde antagligen klassificeras som tsukkomi (rak man) in manzai, där Konata vanligtvis är boke:

Kallas manzai på japanska, detta är en slags Straight Man och Wise Guy duo, men det är också interaktionen mellan två karaktärer som ständigt spelar av varandra. En boke har till uppgift att sätta upp knäet genom att berätta en historia eller förklara ett faktum som uppenbarligen är falskt (gör honom till en idiot) eller bristfällig (gör honom smygig). Tsukkomi är ungefär den raka mannen som måste korrigera honom, ofta fysiskt.

Källa: TVTropes artikel om manzai

Redigera: Eftersom dojikko inte verkade vara ett ordentligt svar, letade jag upp fler karaktärstyper på japanska webbplatser och tror att jag hittade exakt det du letade efter. Det passar faktiskt riktigt bra med min förklaring av manzai ovan. Mitt nya svar är att Tsukasa är en tennen boke (naturlig boke, även översatt som naturlig airhead):

En tennenboke är en excentrisk person som har exceptionell talang i att vara en naturlig boke. Även om en person kan kallas en tennenboke, finns det ingen sådan term som tennen tsukkomi. I manzai lockar boken medvetet både tsukkomi och publikens skratt genom att utföra en beräknad linje. Tennenboken beskriver emellertid någon som naturligt (utan någon förberedelse eller syfte) säger boke-liknande saker.

Det kan också kallas helt enkelt "tennen" eller "tennen kyara" (tennen karaktär).

Källa: Översatt från den japanska Wikipedia-artikeln om tennen boke

Så i grund och botten är en boke någon som säger dumma saker medvetet för att ilska tsukkomi och få andra att skratta. En tennenboke säger dock samma dumma saker utan att inse att de faktiskt är dumma.

4
  • Tack. Även om det är klumpigt! dojikko är nära.
  • @coleopterist Jag har lagt till information om en annan karaktärstyp som kan vara det du letar efter
  • Tack :) Det här är också intressant. Men det verkar som tennen boke är en del av en manzai agera snarare än något fristående. (BTW, erbjudande från Google Translate henjin som en översättning av airhead vilket verkar, ja, höna.)
  • 1 @coleopterist Du har missförstått. Tennen boke är inte en del av någon form av handling - det är någons naturliga personlighet.

Jag tror att Tsukasa Hiiragi faller under The Ditz karaktärsklassificering eftersom hon inte är så lurig att vara The Fool.

Ditz är en karaktär vars avgörande egenskap är djup dumhet. Kvinnliga dikar tenderar att vara söta och naiva, medan manliga dikar tenderar att vara oafish men älskvärda. Ditz är skriven så att den verkar oavsiktligt rolig. I dramaserier ger han eller hon komisk lättnad.

Jag tror att Tsukasas karaktär inte faller in i någon av de deredere klassificeringarna, för det första deredere betyder att lovestruck och hon har inget kärleksintresse för anime.