Anonim

Topp 100 kvinnliga anime karaktärer 2017

Suzuha kom från år 2036 och hon sa.

"Okabe-san och Kurisu-san var döden vid den tiden (år 2036)"

här på alfa-tid

Men då inser jag att Kurisu-san dog i början av avsnittet och i ett avsnitt, eftersom Okabe-san låtsades eller att hennes far antingen stötte henne i alfa-tid.

Både alfa- och beta-världslinjen berättar att Kurisu Makise dog i samma fall. Så hur sa Suzuha-san att Kurisu-san år 2036 fortfarande lever? Missade jag något här?

Okej, det kommer att finnas spoilers för Steins Gate 0 så se till att titta på det innan du läser det här inlägget eller bara läser den övergripande delen.

I Beta-tidslinjen är Kurisu död. Betatidslinjen är den tidslinje vi börjar titta på. Okabe går till Alpha-tidslinjen där Kurisu fortfarande bor. Alpha-tidslinjen är där Mayuri var avsedd att dö. Detta är också den tidslinje vi ser mest i OG Steins Gate. Allt experiment på D-Mail, saker som att ändra kön på Ruka, gjort i den här tidslinjen och återställas av Okabe för att rädda Mayuri.

I slutändan förstår Okabe att det inte finns något sätt att hålla Mayuri vid liv i Alpha-tidslinjen. Han går tillbaka till Beta-tidslinjen för att rädda Kurisu. Han misslyckas en gång och detta är början på Steins Gate 0. I S; G0 Okabe väljer att stanna kvar i denna tidslinje och hålla Mayuri räddad genom att offra Kurisu så att Kurisu fortfarande är död i denna tidslinje. Vi såg också ett litet segment mitt i S; G0 där en annan version av Okabe valde Kurisu framför Mayuri. Det är Alpha-linjen.

Så totalt sett:

  • Alfa-tidslinjen är där Kurisu bor och Mayuri dör.
  • Betatidslinjen är där Kurisu dör och Mayuri bor.

På grund av två distinkta tidslinjer finns det faktiskt två olika versioner av Suzuha.

3
  • om jag inte har fel i Steins; Gate: Load Region of Déjà Vu. Suzuha sa att det finns "R" -tidslinje. Där Mayuri och Kurisu lever, men Okabe försvann. Är det sant?
  • 1 Ja R-tidslinjen är väldigt mycket lik Steins Gate-tidslinjen men på grund av Reading Steiner försvinner Okabe i Steins Gate-tidslinjen och skapar därmed R-tidslinjen.
  • 1 @GilangRizqi Observera att Steins; Gate: Load Region of Déjà Vu anses ofta vara icke-kanoniskt av fans eftersom det bryter mot den grundläggande regeln "inga parallella dimensioner" som finns Steins; Gate.