Anonim

Polaris - Crooked Path (OFFICIAL AUDIO)

I vissa episodshorts drar de tillbaka vissa delar, medan jag kan förstå om de bryter mot annan ip drar de tillbaka en del av titeln för ett Dragon Quest-spel men anime är ett samarbetsarbete med Square Enix så det är inte meningsfullt varför de skulle dra tillbaka det

också, i korthet där Motoharu dödar buggar, är de suddiga ut men i det extra avsnittet är de inte

så varför censureras / dras vissa saker in när det verkligen inte finns någon anledning till det

0

Jag tror att Dragon Quest-saken bara var ett skämt, tänkt att se ut som vilken annan anime som helst med ett skyddat namn eller varumärke som anime inte är licensierat att använda (även om det inte skulle orsaka problem, som i det här fallet).

Och buggarna suddades ut för att låta tittarna själva föreställa sig hur läskiga eller äckliga de är, bara ger den grundläggande formen, färgen och sådant. Detta är en vanligt skrämmande taktik i skräckspel och filmer (men inte nödvändigtvis pixellering, utan någon annan suddighetsteknik).

(konverteras från kommentar med 3 poäng, eftersom inga andra svar har lagts upp)

3
  • Ja, saken med att suddiga ut saker för att betona hur motbjudande de är händer mycket. Se till exempel detta (roliga) bit in FMP? Fumoffu!.
  • @senshin är inte tillgängligt i mitt land.
  • 1 Åh, det är synd. Det är i princip samma idé som den suddiga bugs-saken i Nichibros, dock - en karaktär visas som mottar ett motbjudande paket i posten, och när den öppnas visas insidan som en pixelerad röd massa. Jag nämnde det just för att ge ett annat exempel för att stödja den delen av ditt svar.