Anonim

Något kommer ... Titta noga! (2020)

Så i slutet av Wasurenagumo, vi har Mizuki:

Med spindelflickan och Shu. Spindelflicka får Mizuki att falla in i den gigantiska spindeln, Shu verkar inte bry sig, då är vi tillbaka i staden och spindelflickan är med Shu och hon ser ut som Mizuki nu (eller tvärtom?)

Så gjorde,

Mizuki dör (och Shu brydde sig inte)? Fanns det ett bakomliggande motiv för att döda Mizuki, som verkar helt enkelt ha varit på fel plats vid fel tidpunkt med fel person?

Butiksägaren sa att det var över om han fastnade i nätet, vilket hände. Du kunde se det blå bländandet under killens ögon, vilket betyder att han inte längre var han själv. Han slog ut det tidigare för att flickan skadades, men efter att han fastnat i nätet igen kontrollerades han (?) Igen. Så kanske manipulerar spindelflickan nu Suzuri och han tänker att hon är Mizuki

Ja, Suzuri fångades av nätet efter att Mizuki föll i sjön. Min gissning är att hon ätits eller vad som helst av spindelmamma och flickan som var med Suzuri var spindelflickan. För, om du märkte det, på scenen där hon lät Mizuki falla från nätet såg spindelflickan mer mogen och vuxen ut. Så hon klippte förmodligen håret för att se ut som Mizuki efteråt men jag tvivlar på att flickan med Suzuri i slutet var Mizuki.

Att döma av monsterhustrun som den äldre butiksinnehavaren tycktes ha i slutet, berättelsen var mer en "Selkie" -berättelse.

Spindelmamma skulle attackera byn om hon inte fick ett offer tills munken förseglade henne i sjön.

Spindelflickan skulle ta kontroll över människor som använde hennes nät och tvinga dem att gå in i sjön för att mata sin mamma.

Det verkar som om Suzuri ursprungligen skulle offras, men Spider-girl hade A: Fallen for him, eller B: ville betala tillbaka sin vänlighet och matade därmed Mizuki till Spider-mom och tog sin roll som Suzuris följeslagare i Mizukis form .

Många legender, både japanska och europeiska berättar om kvinnor som ursprungligen var andar, djur eller båda, som kan anta mänsklig form för att vara hustru till en människa, som Selkies eller Svanens legend. Vanligtvis slutar myterna med andan som vill återvända hem, antingen lämnar mannen eller i vissa versioner tar honom med sig.

Som entusiaster av gamla böcker, legender och myter skulle de två boksäljarna känna till dessa legender, vilket antyddes med den äldre mans "fru" som ses i de senaste skotten.

Huruvida det fanns några romantiska skäl för att Spider-girl skulle stanna hos Suzuri spelar ingen roll; troligen använde hon honom för att så småningom hitta mer mat till sin fångade mamma. Det är oftast upp till tittaren vad Spider-Girl avsikter var och varför hon bor hos Suzuri i Mizukis form.

Alla svar innan detta är ganska perfekta. "Fall inte på webben". Både Suzuri och Geppou blev "förtrollade" / förälskade på något sätt av monsterfolk; Suzuri av Spindelflickan och Geppou av en okänd (slem / dimma?)

ja, jag tror inte det, för spindelflickan är mer sannolikt en youkai vilket betyder någon andespökvarelse. Jag tror att flickan i slutet är Mizuki förvandlad eller besatt av spindelflickan. Bara de sista ramarna får mig att tro att det är troligt, det börjar när Mizuki blir längre hår ändrar hårfärg och så vidare.

Jag tror att Mizuki och spindelflicka bytte plats spider-mon inte såg galna och går försiktigt tillbaka till sjön efter Mizukis fall.

1
  • Har du några bevis på detta?