Anonim

Oh My My My (Mary's Song)

Om jag inte saknade en, har alla själar som var bundna till rustningar glödande ögon.

Varför lyser deras ögon? Det måste på något sätt vara kopplat till den avgränsade själen, eftersom de slutar glöda om huvuden förlorar anslutningen till resten av rustningen, men hur? Och kan de fortfarande se om huvudet är löst?

Bildens källa: Fullmetal Alchemist Wiki

3
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/q/3547/274 ... Observera också att detta inte är helt sant: Det avslöjas senare att Slicer faktiskt är två personer; den andra har inte ögon alls. (Det verkar bara påverka hjälmar.)
  • @Eric ja, det märkte jag också. Men ändå verkar det som om han kan se något ...
  • Ja, det kan han, eftersom själen i grunden kombineras med rustningen för att bilda en sammanhängande enhet. (Ta en titt på den här frågan. Det är ingen exakt förklaring, men du måste ge lite kredit till kreativ frihet.)

I många kulturer betraktas ögonen som dörröppningen / vägen till din själ. Därför manipuleras ögonen på många sätt ofta för att visa varelsen i fråga (känslor / driv) (och av varelse inkluderar jag djur, utomjordingar, människor, anime-pseudo-varelser och alla andra livsformer som visas med ögon ).

Däremot uppfattar vi ofta det som inte har ögon som döda. Även varelser som presenteras utan ögon bär ofta ett bandage eller annan anordning som täcker det område där ögonen normalt skulle visas.

För att ge liv och passion till en karaktär i en show måste de utformas med ögon eller andra till synes visuella orienterade detaljer.

Lägg också märke till: Ofta avbildas större ögon som mer passionerade, medan små / små ögon ofta används för att förmedla negativa egenskaper.