Anonim

Serengeti Safari Busch Gardens

I den ursprungliga Yu-Gi-Oh! -serien (engelsk dub), är Heart of the Cards mycket viktigt för Yugi. Genom att tro på hans kort och tro att de kommer att ge honom det han behöver när han behöver dem kan han stapla däcket dra rätt kort när han behöver det mest.

I ett antal avsnitt berättar Yugi för andra att de ska lita på kortens hjärta. Joey är den enda som verkar ta detta råd på allvar, men jag minns inte att det någonsin fungerade för honom (såvida inte hans löjliga tur fungerade för honom).

Fungerar kortets hjärta för någon?

Ja, alla kan komma att använda den

För det första är definitionen av Heart of the Cards lite dimmig. Den bästa definitionen jag kan komma på är:

  • Att ha något värt att duellera förutom dig själv (t.ex. vänskap)
  • Att ha tro på att dina kort kommer igenom för dig när du behöver dem

I Yu-Gi-Oh! 1x22 "Face Off, Part 1", kommer Seto Kaiba att förstå vad kortens hjärta är, med fokus på den första definitionen.

Kaiba: Yugi, du sa att du vann [förra gången vi duellerade] genom att knacka på kortets hjärta. Och länge visste jag inte vad det betydde. Men nu tror jag att jag gör det. Och det tog Pegasus att visa mig. [Kaiba drar ut ett halsband med en bild av Mokuba som barn] Han gav mig en anledning att lägga mitt hjärta i korten. [ ] För första gången, Yugi, kan jag kämpa med eld och passion i mitt hjärta.

Yugi: Jag känner det. [Yugi tänker för sig själv] Kaiba har förändrats. Jag känner det. Han kämpar för mer än bara sig själv den här gången. Det finns en ny tro in hjärtat av korten.

Jag är ganska säker på att Kaiba senare hånar Yugi för kortens hjärta, men i den här scenen håller Yugi åtminstone med om att Kaiba tror på kortens hjärta.

I Yu-Gi-Oh! GX tvåparts "The King of Copycats" (1x18 och 1x19), Jaden Yuki duellerar en copycat-duellist som stjäl Yugis däck och låtsas vara honom. Naturligtvis börjar copycaten att prata om kortens hjärta.

[Ritar ett kort] Perfekt! Kortets hjärta har tjänat mig igen!

Jaden börjar klaga på att han inte kan slå ett kort med Heart of the Cards innan han får insikt från Winged Kuriboh.

Yugis däck är bara så kraftfullt. Jag trodde att jag kunde vinna, men nu vet jag inte. Va?

[Den bevingade Kuribohs ande dyker upp]

Kuriboh. Ledsen, men vad kan jag göra? Han har kortens hjärta på sin sida.

[Den bevingade Kuriboh börjar pissa Jaden och pekar sedan mot sin motståndare]

Uhh! aj! åh! Vad menar du "nej"? Kom igen, det är Yugis däck! åh! Vänta en sekund, det är det! Det är Yugis däck! Det finns inget sätt att kortens hjärta kan vara på Dimitris sida! Kortets hjärta kommer från att tro på dina egna kort, inte någon du stal!

[Den bevingade Kuriboh nickar med godkännande]

Och jag tror på mitt däck. Så om kortets hjärta är på någons sida är det mitt!

Han drar sedan kortet han behöver för att vända duellen till hans fördel.


Min tolkning av dessa händelser är att hjärtat av korten fungerar för alla, men inte alla har lika stark tro på det eller är anpassade till att de använder det. Det har förekommit fall där personen som duellerar av rätt anledning vinner, och det har förekommit tider när någon drar det kort de behöver utan att nödvändigtvis förlita sig på kortets hjärta. Heck, jag såg till och med en fanteori som sa att Mais förmodade psykiska krafter var att hon använde kortens hjärta och inte insåg det.

Men med tanke på att uppenbarligen vem som helst kan använda den, även Seto Kaiba, tror jag att ja, vem som helst kan använda den.

1
  • Vill du länka / källa fläktsteorin? Jag är nyfiken eftersom jag kan tänka mig att Mais förmodade psykiska krafter hänvisar till hennes vinstserie från Duelist Kingdom-inledningarna som berodde på att hon markerade sina kort med parfym. Hon ritade inte ens kort hon behövde, hon ropade bara sina dragningar när hon fick dem att luta sina motståndare.