Anonim

Big Ed Brown försökte betala Rosemarie Vega till $ trip Down on Camera! 90 dagars fästman TLC-show

I det första kapitlet av Fullmetal Alchemist stöter Ed och Al på fader Cornello vid staden Reole.

Elric-bröderna Edward och Alphonse upptäcker, strax efter ankomsten till Reole, att Cornellos "mirakel" inte är något annat än alkemi förstärkt av en filosof, som prästen har i sin ägo.

En av Alchemys största regler är Equivalent Exchange, och Ed ser att Cornello uppenbarligen bryter mot dessa regler, något som borde ha varit omöjligt i Alchemy utan filosofens sten.

Ed och Al har letat efter Philosophers Stone som ett sätt att återföra sina kroppar till hur det var. Även om det inte var en fullständig filosof, skulle det faktum att Cornello kunde kringgå motsvarande utbyte ha varit otroligt betydelsefullt i sig och att förfölja denna ledning skulle sannolikt ha lett dem ett steg närmare sitt mål.

Och det avslöjades senare att en Homunculus låg bakom händelsen.

Emellertid lämnade Ed staden när han insåg att stenen inte var en sann filosof. Varför är detta? Tänkte han av någon anledning det som obetydligt, och i så fall varför?

1
  • Vid den tidpunkten antar jag att de inte har någon anledning att misstänka att någon annan drar i snöret bakom Cornello. När stenen, vad de letade efter, bröt precis framför dem, hade de inget annat val än att fortsätta sin sökning någon annanstans.

Jag får all följande information från avsnitt 3 av Fullmetal Alchemist Brotherhood.

I slutet av avsnittet avslöjade Ed Cornello som en lögnare för alla sina människor. Cornello försöker döda Ed med sin alkemi. Under försöket "sprider sig Cornellos alkemi" och orsakar några ... negativa effekter på Cornello. Efter en kort kamp bryter Cornellos falska sten. Ed börjar fråga om det och Cornello säger att han inte vet något om det.

Med tanke på allt detta tror jag inte att Ed inte tyckte att det var viktigt, men att han inte hade någonstans att gå med det. Först var stenen borta och kunde inte hjälpa Ed att lära sig någonting. Cornello var lika värdelös när han lärde sig om stenen.

Utöver det skulle en riktig sten ha gjort det möjligt för Cornello eller Ed att göra vad de ville, antagligen utan att komma tillbaka. Detta gjorde den falska stenen ännu mindre önskvärd av två skäl. För det första finns det ingen garanti för att det till och med skulle kunna hjälpa Ed och Al (med tanke på att det fanns en chans, men det har kanske inte varit värt tiden att undersöka). För det andra, även om Ed fick händerna på en falsk sten, var det inget att säga om det skulle komma tillbaka och bara göra saken värre.

Sammantaget är det inte att det inte var viktigt, bara att Ed inte hade några ledningar om var eller hur man skaffar en falsk sten och att risken kanske inte hade varit värt det.

Ed tyckte faktiskt inte att det var oviktigt, men du måste inse att alkemi var så skrämmande i den staden att människor faktiskt var villiga att acceptera Cornello som en demigud (ja, han hade en filosof, men i en stad med mer alkemi skulle de förmodligen hamna i fråga om hur han bryter mot lagarna för motsvarande utbyte). Det är inte så att det var obetydligt, det fanns bara ingenting där.

1
  • 1 men ed såg uppenbarligen cornello bryta motsvarande utbyte, så varför ifrågasatte Ed inte det? Ed kunde åtminstone ha frågat honom var stenen kom ifrån, men han lämnade den bara som en återvändsgränd.