Anonim

Jag ignorerar min pojkvän i 24 timmar! Bort fel .... Gachas liv

När jag såg de senaste 3 avsnitten av Hunter X Hunter 2011 (114 - 116) började jag undra. Har Killua en förälskelse på Gon? Eller tolkar jag bara hans textrader?

3
  • denna fråga är "skyddad av Killua", LMAO
  • Vad får dig att tro det?
  • I en del av omaken (möjligen runt avsnittens nummer som du tittar på för närvarande - det fanns en "vibe" i ett par av ep.erna precis före dessa omake), finns det verkligen några uppenbara kommentarer från Killua, men dessa är bara omake (dvs: inte kanon, och inte tillräckligt för ett svar [eventuellt inte ens tillräckligt för en kommentar]).

Kort svar: Det finns liten eller ingen kanonisk kärlek från varken Killua eller Gon mot den andra. Om någon form av kärlek ska härledas tydligt, bör den betraktas som platonisk eller broderlig.

Längre svar: Från barndomen berövades Killua erfarenheten av att ha vänner. Han träffade Canary, en väktare för Zoldyck-gården, och ville vara hennes vän, men hon disciplinerade sig själv att inte ha några personliga känslor för sina arbetsgivare (inklusive Killua).

Snabbspola fram till Hunter Exam, och Killua möter Gon och upptäcker snabbt att han vill ha ett vänligt förhållande med honom (försöker bryta bandet till sitt tidigare liv som mördare). I det här fallet måste du förstå att Killua inte vet hur man ska bete sig runt vänner. Han gör sitt bästa för att vara sig själv, men han vill inte driva bort Gon. Även i ett så enkelt förhållande (för dig och mig) som vänskap vet Killua inte hur han ska hantera sina känslor.

Som ett resultat personligen skulle jag säga att Killua bara delar en riktigt, verkligen starka bästa-vän relation med Gon, och känner ett personligt behov av att skydda Gon, som ibland kan verka romantisk. Gon, som den nutty lil 'pojken han är, tenderar också att uttrycka sin vänskap på udda sätt ...

Med tanke på allt detta ... Det verkar inte som om det finns något romantiskt förhållande mellan dem (även om mangaka verkar ha kastat in några valrader för att reta fans med).

I de senaste episoderna du nämner har Killua några väldigt udda rader.

Han säger att om han frågar Gon vad han menar med "Låt oss gå!", Då kommer han "inte att kunna gå tillbaka." Det låter lite kärleksfullt först, men jag tror att Killua ärligt talat mer orolig för Gon, nästan som en bror kan vara. Han förstår ilsken som Gon håller inom och är djupt orolig för att Gon kan vara på väg ner i en spiral av förstörelse. Med fog:

Tyvärr kan det dock nästan verka som ett svek att fråga om något liknande; kom ihåg att Killua inte vill göra något som skulle äventyra hans vänskap med Gon.

Så även om jag tycker att det är viktigt att inse att det inte finns någon kanonisk kärlek i spel (åtminstone i anime, jag har inte läst förbi mangans motsvarighet till avsnitt 115), tror jag att deras förhållande är utformat på ett sådant sätt att göra oss ställa den här typen av frågor. Deras förhållande är långt från enkel, och det är nog en av de saker som gör det så övertygande.

Naturligtvis gör han det. De är två killar men det betyder inte att de inte älskar varandra och det faktum att de älskar varandra är uppenbart om du är uppmärksam på showen. Gon nämner flera gånger hur han vill resa världen med Killua, något som ofta sägs av eloping par. Killua nämner också flera gånger hur pinsamt Gons ord är, just för att de antyder en slags kärlek. I avsnitt 87ish säger Killua att Gon var ett ljus som ibland är så ljust att han har problem med att titta på honom, något som en viss romantiker Shakespeare Sonnet talar om.

Kärlek behöver inte leda till sex och inte heller spelar kön någon roll när det gäller att ha en förälskelse. Deras band är så starkt och de gillar varandra till den punkt där kärlek är ett svagt ord för att beskriva det. Japanska har ett ord för den här typen av vän för livet som sägs göra ditt liv fullständigt och / eller helt, och det betyder inte en fru utan någon mer; själsfrände definierar i grund och botten det ordet.

Fyi, européerna påstod förmodligen Japan homofobi. Homosexuella var mer accepterade före westernisering, troligen för att sådana relationer var vanliga bland mäktiga män som en samurai. Jag misstänker att det är ett kontroversiellt koncept i Japan, men inte så mycket som det är här i Amerika.

Gon och Killuas kampstil komplimangerar varandra och deras karaktärer växer när de är tillsammans så att de mycket lätt kan klassificeras som själsfränder. De gillar uppenbarligen varandra och du skulle inte ha några problem att kalla det kärlek om en av dem inte var manlig och om din definition av kärlek inte är så exklusiv för manliga / kvinnliga relationer (vilket är dumt). Deras förhållande är en värdefull sak som inte ofta ses i samhället, men det är det mest naturliga i världen. Alla bör sträva efter att ha vad de har.

Det är verkligen en intressant fråga.

Jag gör en del process och jag tror att svaret är en kanske. Jag börjar tänka att det måste finnas något som Killua inte pratade om med Gon. Det är en sak du kanske tänker på - kommer Gon och Killua att vara ett par? Mitt svar är nej. Varför säger du? Det beror på att jag tror att Gon börjar känna känslor för någon annan. Trots att jag inte har tittat på det ännu vet jag att det bara finns en kvinnlig karaktär som är nästan samma ålder (i utseende menar jag) och det är Kairo i Chimera ant form.

Det ser ut som att Gon har ett trevligt förhållande med sitt (eller hans) tidigare jag. Sammanfattningsvis leder din fråga till en återvändsgränd.