Anonim

American Boy Parody - \ "First Asian Boy \"

I Full Metal Alchemist fängslades greed i 140 år (jag tror, ​​rätta om det är fel). Min fråga är:

Vem förseglade girighet? Hur förseglades han / vilken typ av transmutation / teknik användes, och varför förseglades han bort så länge?

Jag är ganska säker på att jag saknar något, men jag förstår inte vad.

2
  • Kolla bara: pratar du om manga / broderskap eller om den ursprungliga anime?
  • Originalet. Full Metal Alchemist. Inte säker på Brotherhood eftersom jag inte har sett det.

Girighet förseglades av Evny under Dantes order på grund av hans namnebror, han blev för girig och gjorde uppror mot henne.

Hur han förseglades var att en Transmutation Array ritades på väggarna i hans cell och skallen från kroppen av den människa som han en gång var centrerad på en av väggarna, jag tror att matrisen är annorlunda än den som Dante använder för att dränera Greed of the Red Stones och mer av en förstärkare för förlamning som inducerar effekterna av en Homonculis rester har.

När matrisen stängs av på grund av skadorna på labbet (sett när matrisen inte lyser upp) kan girighet röra sig mer fritt och till och med tar med sig skallen så medan jag fortfarande kan ha försvagats från att ha sina rester i närheten är han inte så svag som han var när matrisen var aktiv.

Hur som helst, det är spekulationer för min del av matrisen i rummet, vi vet att i anime från 2003 försvagades Homonculi när de är i närvaro av sina rester (eller i Wraths fall en påminnelse om när han dog), är Greeds skalle van vid att hålla honom instängd och att matrisen gjorde honom svagare när den var aktiv än vad bara skallen gjorde.

Vi vet också att matrisen i lab 5 inte fungerar på samma sätt som den i Dantes bostad när girighet besöker henne som när den aktiveras kastar han upp de röda stenarna, med tanke på hur länge han var fångad skulle han ha varit nära döden om han fortsatte att kräkas Red Stones när vi ser hur dålig form han är i när han var i Dantes fälla i några minuter.

Jag är inte säker på om alla dina frågor kan besvaras, men ...

Wiki säger att Envy förseglade honom i tarmarna på det femte laboratoriet, och laboratoriets sida säger att det "fungerade som ett alkemiskt fängelse- och stasfält." Detta innebär att något användes för att begränsa hans rörelse eller förmågor, även om vi kanske aldrig vet exakt vad som kan ha gjort det. Jag antar att det är teknisk alkemisk kunskap som vi inte behövde veta, och därför visades inget av det.

Eller kanske var väggarna där för mycket för girighet att gräva igenom, så han kunde helt enkelt ha varit låst inne i ett rum i mer än 130 år tills Barry sätter igång sprängämnena som äntligen befriar honom. Det är ett anime-mysterium som ger oss fans ett samtalsämne!