Anonim

GTA 5 Online / CAYO PERICO HEIST FINAL DEL # 3 / Hindi / Indien

Det finns många live-action som baseras på anime. För att nämna några: Paradise Kiss, Kimi ni Todoke och Lovely Complex. Har det någonsin funnits en live-actionfilm som enbart baserades på manga, vilket betyder utan att mangan blev en anime? Eller är det inte möjligt att basera en live actionfilm enbart på manga (eftersom en manga som har sin animeversion definierar dess popularitet)?

1
  • Densha Otoko och 20th Century Boys kommer att tänka på

Det finns många fall av detta. Yankee-kun till Megane-chan (av någon konstig anledning lokaliserades det som Flunk Punk Rumble på engelska) är ett sådant exempel på en manga som aldrig hade någon anime. Jin är ett annat exempel som faktiskt hade både japanska och koreanska live actionversioner, och återigen ingen animeversion. Ingen av dessa är tekniskt filmer, men det finns också många filmfall, inklusive Nana to Kaoru (ingen Wikipedia-artikel) och Liar Game - The Final Stage. Jag känner till minst 5 andra fall av detta (och jag är ingen dramaexpert), men jag kommer att skona dig listan eftersom den inte är väldigt relevant.

Det finns egentligen ingen anledning att detta borde vara en ovanlig sak. Både drama och anime är dyra att producera, men det är inte riktigt en anledning att producera en anime först. Mycket framgångsrik manga har ofta både drama- och anime-anpassningar (till exempel GTO). Den enda anledningen till att du ser färre dramaserier baserade på manga än anime är att de fysiska begränsningarna för en live-action-serie är ganska begränsande jämfört med anime. När det inte finns några sådana problem är det ganska vanligt att manga bara anpassas som ett drama och inte som en anime.

Om du går vidare till någon webbplats som indexerar J-drama och K-drama, hittar du många fler exempel. En sådan webbplats är mydramalist.info. En annan är mydramalist.com.

Om du bara är intresserad av J-drama, så har Wikipedia en kategori för drama anpassad från manga. Många av dem har inte anime-anpassningar (lätt majoritet). För filmer verkar det som om fler av dem också har anime-serier, men det är fortfarande ungefär en jämn split. Den här listan på Wikipedia är motsvarande lista för filmer, även om den också innehåller anime-filmer så du vill bara räkna de "live-action" -filmerna.

2
  • Jag är bara medveten om live-action som baseras på anime. Eller förmodligen läser jag inte manga så mycket. :) Är det säkert för mig att anta att det fanns fler live-actionfilmer som baserades på anime än filmer som enbart baserades på manga?
  • 1 @xjshiya Jag vet inte om det. Bara att bläddra igenom toppdramorna på den andra webbplatsen verkar det som om många mangabaserade inte har animeversioner. Jag skulle uppskatta att minst hälften av dem inte gör det. Även i de fall där det finns en animeversion, ofta kom dramat först ut, och det är nästan alltid baserat på mangaversionen, inte animeversionen.