Anonim

I delarna av FMA när de är i Fort Briggs säger de att Fort Briggs försvarar landet Drachma. Såvitt jag kommer ihåg är det dock enda gången Drachma nämns. Är det relevant för andra delar av serien, eller är det bara viktigt som en anledning för Fort Briggs att existera?

5
  • Hänvisar du till Fullmetal Alchemist (2003)? eller Fullmetal Alchemist: Brotherhood?
  • FMA: Brotherhood.
  • I det fallet tror jag inte att det finns någon särskild anledning än att vara den skrämmande stora nationen i norr för att försvara sig mot. Men jag kan ha fel.
  • Är det annorlunda i FMA (2003)?
  • Vet inte, jag har inte sett FMA (2003) till slutet av det (inte ens till mitten av det: D)

I universum finns Fort Briggs på grund av Drachma; de är den enda försvarslinjen som hindrar Drachmans från att bryta icke-aggressionspakten.

Utanför universum är det exakt motsatsen: Drachma lades till så att Fort Briggs hade en anledning att existera och att hysa en av de tuffaste arméerna. Med tanke på hänvisningen till Ryssland (Drachma delar många likheter) är det troligt att det skulle ses som en kraftfull kraft. För att ha en mäktig amestrisk armé som fortfarande var isolerad från Central, var de tvungna att få sin makt från en extern, oberoende källa: Drachma.

Drachma spelar dock en ytterligare roll. Börjar i slutet av avsnitt 42 (Broderskap) startar de en attack mot Fort Briggs.

Kimblee, gör vad han gör bäst, leder Drachman armén i en fälla och hävdar att Fort Briggs är försvagad av frånvaron av General Armstrong och att han har män inuti som kommer att slå ner armén inifrån.

Den senare är en lögn och den förra är inte en svaghet, och Kimblee vet detta; Kimblee, som indirekt assisterar fader, skapar en blodförsegling som en av huvudkomponenterna i Nationwide Transmutation Circle. På detta sätt är Drachma nödvändigt; de soldater som dör här är avgörande för att skapa blodförseglingen, precis som de var i de andra stora krigskonflikterna som Falman förklarar för Ed.

Bortsett från att rättfärdiga Briggs fästning och armé och skapa denna konflikt under krigstid har Drachma ingen direkt roll i händelserna med Fullmetall alkemist.

väl drachma sägs vara det största landet i FMAB (Större än xing om du förlänger kartan.) Det enda sättet de skulle ha expanderat hittills är om de hade en stark militär. Icke-aggressionspakten skulle inte existera om far kände att de inte matchade Amestris. MEN eftersom far är den verkliga ledaren för Amestris måste han ha känt att Drachma skulle ha varit ett hot mot Amestris militär. så man kan tro att de är en av om inte den starkaste nationen i FMAB-universum. Men inte den enda större delen de spelar i anime eller manga var att smida blodkammen i norr.

1
  • 3 Enligt vad jag ser spekulerar det här svaret bara i Drachmas styrka, utan att bidra till frågan Is [Drachma] relevant to any other parts of the series, or is it only important as a reason for Fort Briggs to exist?