Anonim

Oh Shi ... - ArmA 3

Eftersom jag har tittat på anime har jag funnit att många av de mer moderna program som innehåller innehåll som inte är lämpligt för TV-tittande använder starkt ljus för att censurera kroppsliga delar, alltför våldsamma / blodiga bilder etc.

När jag tittar på äldre program, som Evangellion nedan, finns det också scener som är olämpliga för visning, men programmen löser vanligtvis detta med bekvämt placerade objekt eller betraktningsvinklar.

I vissa andra föreställningar finns det också platshållarbilder som ibland placeras ovanpå det område som ska censureras, en slags kombination mellan de två.

Men åtminstone dessa två alternativ är vanligtvis lite humoristiska och känns inte alltför tvingade, medan starkt ljus från ingenstans brukar bryta min nedsänkning med sin mycket onaturliga känsla.

Jag tycker att vissa program har blivit oövervakliga på grund av denna trend - jag släppte Tokyo Ghoul nyligen för att vänta på DVD-utgåvan, för jag kunde inte berätta vad som hände i vissa scener (brist på ljus i detta fall, men samma koncept).

Var har denna trend kommit ifrån och vilken anime var den första som inkluderade den?

0

TV Tropes har en sida om skuggcensuren, vilket i princip är samma sak. Grundidén kommer från övergripande censurlagar, som de finns i Japan. Som denna artikel nämner är ett vanligt sätt att censurera könsorganen en "mozaiku" eller mosaik, vilket i stort sett bara är en pixelisering av området. Denna sida talar om airbrushing av kvinnliga könsorgan i pornografitidningar.

De vita staplarna (eller skuggorna) verkar vara, enligt vad jag kan säga, försök att censurera könsorgan (och ibland våld / grovhet) på relativt diskreta sätt. Skuggor och ljusfläckar kan lättare passera för att vara bara en del av scenen än slumpmässiga människors ansikten, svarta staplar, suddighet eller pixelisering. Liknande saker händer i detta, till exempel där moln döljer Narutos jutsu.

Ljusblossarna används ibland också för att blockera ansikten eller människor, särskilt i bilder, men det är mer en censur i universum (när de är döda eller behöver hållas hemliga etc.) än censur på grund av lagen .

När det gäller varför inte alla är gjorda på det sätt som Neon Genesis Evangelion-scenen gjordes, har jag två svar. Det första är att det ofta görs för skratt eller för att lägga till komisk effekt, vilket inte nödvändigtvis är det som riktas mot i blodiga eller sexiga scener. Det andra är att det inte alltid är praktiskt. Mycket arbete måste läggas på att vissa scener alltid ska kunna ha något framför könsorganen eller sår i karaktären, medan ljusstänger, skuggor eller moln är mycket lättare.

När det gäller vilken anime som hade det först kan jag för närvarande inte hitta det, men jag trodde att det skulle vara mer användbart att publicera det åtminstone.