Anonim

Skicka ett telepatiskt meddelande till någon - Attrahera och visa fler av dina mål och drömmar med LOA

I Fullmetal Alchemist: Brotherhood, karaktärerna får skicklighet i alkemi genom inlärning. Så jag undrar, är det möjligt att lära sig mer än en alkemi? Eftersom det verkar som om alla är specialiserade på speciell alkemi.Om det är möjligt kan de också utföra mer än en alkemi samtidigt?

1
  • Dude, det är som fyra hela alkemier!

ja! Absolut, karaktärer kan lära sig mer än en typ av alkemi. Det är bara det, som i verkliga livet, människor tenderar att specialisera sig i något mycket specifikt och få mycket bra på det.

Men låt oss titta på några exempel:

  • Edward Elric: Liksom Alphonse tar han efter Izumi Curtis stil (inklusive de stora nävarna och sådant), men kunde försöka mänsklig omvandling, själsbindning, modifiering av objektstrukturer (som vad han gjorde i Youswell eller i girighet), och till och med konstigt, knäppa saker som att förvandla ett militärfordon till en clownbil.
  • Roy Mustang: Specialiserar sig på flammealkemi men ses, uppenbarligen i slutet av serien, för att kunna modifiera föremålsstrukturer (när han gör en vägg ur marken). För att göra detta före sin "olycka" skulle han ha varit tvungen att rita transmutationscirkeln, vilket uppenbarligen är mindre effektivt.
  • Tim Marcoh: Specialiserar sig på medicinsk alkemi, men gjorde det redan innan han började specialisera sig i skapandet och förstörelsen av Philosopher's Stones.
  • Ärr: Kan utföra både destruktion och skapande alkemi genom olika transmutationsarrayer.

Sedan finns det några udda kulor, men regeln kan fortfarande gälla för dem:

  • Van Hohenheim: Specialiserar sig på medicinsk alkemi, men ses också som modifierande objektstrukturer inklusive metall och sten.
  • Far: Kan göra i stort sett allt, även före klimaxet; han kan göra homunculi, omforma metall, etc.

Tänk på att, liknande det som @kaine sa, spelar transmutationscirklar in. Inte bara i kunskap, dock; personen måste faktiskt antingen ha den transmutationscirkeln med sig eller rita den på plats, vilket inte är möjligt i strid. Så någon som Armstrong skulle inte trivas med samma saker som baskiska Grand, eftersom de båda använder olika transmutationscirklar. Detta är tydligt med Mustang som breddar sin användning av alkemi efter sin "olycka".

Så från detta kan vi säga att det är möjligt för alkemister att lära sig mer än en typ av alkemi, men det är svårt för dem att alltid tillämpa den under tryck (av flera skäl); givet fall som Ed, som inte behöver transmutationscirklar, kan vi se ett bredare spektrum av alkemi som används.

5
  • Så ... kan de använda mer än en alkemi samtidigt? Eller på något sätt kombinera dem?
  • 2 @ShinobuOshino Jag förstår inte varför inte. Ed utför många typer av alkemi när han omvandlar den clownbilen, jag förstår inte varför någon med kunskap om till exempel vatten och frysande alkemi inte kunde göra stora statyer av is.
  • För att lägga till detta byter de alla så småningom till den östra stilen i slutet av brödraskapet när far stänger av energin från manteln, men du kan argumentera för att de fortfarande ger samma effekter som tidigare.
  • @Quikstryke Det är inte sant. Västerländsk stil använder tektonisk energi, som blockerades av fader före slutet av serien. Efter att denna blockering upphört gick västerlänningarna tillbaka till att använda tektonisk energi. Det finns inget förslag om att "drakens puls" i öst på något sätt är densamma som detta.
  • Ah du har rätt i striden. Men förnekar inte det faktum att du inte kan använda båda, vilket i huvudsak är vad ärrbrors forskning handlar om. Al går också österut i hopp om att försöka lära sig och införliva det för att återställa sin bror.

Med fokus på Edward gör han alkemi (åtminstone) på metall, binder själar till rustning, försöker mänsklig transmutation, reparerar maskiner, ändrar kolstruktur (i girighet) etc.

Jag tror att han gör alkemi över vad han känner sig användbar. Alla andra begränsas bara av vilka cirklar de redan har ritat (eftersom de behöver transmutationscirklar för att göra alkemi) och deras kunskap. Med andra ord behöver de känna till egenskaperna och hur man ritar cirklar för vad de transmuterar och vad de överför den från. Till exempel hanterar Mustang eld, eftersom det är den här transmutationscirkeln på hans handskar.

TLDR: Nej, de är inte (vanligtvis) bara begränsade till en typ av transmutation men de måste ha cirkeln och kunskapen för all transmutation de gör.

1
  • kan de använda mer än en alkemi samtidigt? Eller på något sätt kombinera dem? också, är en cirkel bara för en alkemi?