Anonim

Kirameki - Violin och pianotäck (Shigatsu wa Kimi no Uso / Your Lie in April ED)

I början var det flera gånger när Kousei spelade piano, och han kände plötsligt att han befann sig på havets botten och inte kunde höra vad han spelade. Varför hände det, och kunde han höra sig spela i slutet?

3
  • Jag antar att du vill bli bortskämd? Anledningen är ganska viktig för historien.
  • @ ton.yeung Tja, jag tittade på all anime. Jag är ganska säker på att författaren måste ha nämnt det någonstans. Jag kanske är lite tät, men jag kan inte komma ihåg varför.
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/questions/37364/…

Anledningen är på grund av det psykologiska traumat han led av att tvingas av sin mor att spela precis som anteckningsboken dikterar och straffa honom för alla felaktiga toner. Han kände sig frustrerad, även om han gjorde sitt bästa och vann tävling genom tävling, var hennes mamma fortfarande inte nöjd eftersom han fortfarande gjorde några misstag här och där, trots att han redan kallats som den mänskliga metronomen för sin häpnadsväckande noggrannhet av andra. Och när han tröttnat bröt han i ilska på sin mamma och strax efter att hans mamma dog, fick honom att känna sig chockad och skyldig, vilket framgår av sin mors hemska utseende när han spelade piano. Detta psykologiska trauma är orsaken och det sparkar inte in direkt också, vilket förklarar varför han kan höra de första tonerna och när han kommer in i det förlorade han det.

Ju mer han fokuserar, desto mer kommer han in i det och desto mer traumatiska minnen sparkar in. Det är förmodligen någon form av sidopåverkan från kanske PTSD eller posttraumatisk stressstörning som bara inträffar i Kouseis fall, eftersom hans mor presenterade honom för pianot och nu eftersom hon är borta lämnade en del av pianot henne.