Anonim

Nightcore - Only (Nicki Minaj ft. Drake, Lil Wayne & Chris Brown)

När Shoya konfronterar Miki i berättelsen för att fråga om hon berättade för någon om honom som mobbade Shoko, gör Miki påståendet att hon aldrig en gång skakade Shoko och att hon alltid bad Shoya att sluta. Miki beskrivs som manipulerande, men Shoya medger också att han kanske inte kommer ihåg saker korrekt:

Miki har rätt ... Jag har nog ändrat mina minnen för att få mig att må bättre. (Volym 5, sidan 112)

Kan det här handla om en opålitlig berättare? Kan Mikis anspråk valideras?

Poäng för Miki:

Efter att ha läst om den första volymen har Mikis påstående faktiskt mycket trovärdighet. Hon ses ofta hjälpa Shoko, informera henne på sidan 80 när läraren ringer till Shoko och visa henne vilken fråga läraren ställde på sidan 69. Bonuspoäng för att kopiera läxuppgiften för Naoka när Shokos förhör fick henne att sakna vad läraren sa (detta hjälper Shoko, om än indirekt). Dessutom ber Miki faktiskt Shoya att slå av det flera gånger:

Sluta snälla, pojkar! (Volym 1, sidan 100, efter att Shoya tappar en dammkanna på Shoko utanför)

Detta händer efter att Shoya tappar en dammsugare på Shoko, som är utanför fönstret.

Ser? Jag sa till dig att slå av! (Volym 1, Sida 106)

Miki säger detta efter att Shoya skadar Shoko genom att dra i sin hörapparat. Särskilt saknas hennes påstådda första uppmaning att "slå av det" misstänkt i berättelsen.

Miki försöker också skydda Shoko från skada i flera fall. Först när Naoka oförskämt frågar Shoko om hon kan tala japanska, säger Miki:

Haha ... Det är inget trevligt sätt att uttrycka det. (Volym 1, sidan 73)

När Shoko ber om förtydligande för vad Naoka sa, skriver Miki i Shokos anteckningsbok och ändrar frågan till "Har du ett smeknamn?"

För det andra är Miki närvarande när Shoko ser de genomsnittliga meddelandena skrivna på svarta tavlan av Shoya och vänner. Det är oklart om meddelandet faktiskt kommuniceras till Shoko eftersom hon är döv, men Miki säger,

Det är hemskt, eller hur? Jag menar verkligen ... (Volym 1, sidan 97)

I de fall hennes vänner slår illa Shoko är det faktiskt sant att Miki inte deltar. Snarare ger hon diplomatiska svar, som "Jag vet, eller hur?" och "Jag vet vad du menar." (Volym 1, sidorna 105 och 80). Hon erkänner sina kompisers klagomål mot Shoko, men tar inte ut några av sina egna.

Shoya har också visat sig vara till viss del omedveten om människorna omkring honom och låter tro på tanken att han kanske inte är den mest pålitliga berättaren. När han gör sina våghalsar, visar hans två vänner ett avtagande intresse för att fortsätta, men Shoya märker inte det och det träffar honom som en tegelvägg när de direkt säger till honom att de inte vill fortsätta hoppa från broar. På gymnasiet lägger han mentala X över allas ansikten och visar vidare att han inte uppmärksammar andra människor. Eftersom den första volymen nästan helt berättas ur Shoyas perspektiv, kan ett fall göras att alla minnen i berättelsen han har om att Miki är onda mot Shoko är tillverkade eller överdrivna. Således undrar man om Shoyas påstående på volym 1, sida 124 kan lita på:

Och om du räknar förolämpningar, tappade tjejerna henne mer än någon annan! Speciellt Miki och Naoka!

Naoka, verkligen. Men Shoya kanske bara slår Miki in för att hon var en del av konversationen.

Poäng mot Miki:

Förmodligen den mest skadliga punkten mot Miki är hennes vänskap med Naoka, som definitivt är känd för att ha mobbad Shoko. Trots detta försvarar Miki Naoka för läraren och säger att Naoka gjorde mer än någon för att hålla Shoya i linje på sidan 123. Det är möjligt att Miki bara medvetet tittade åt andra hållet när Naoka mobbade Shoko, eller, mindre troligt, att hon var inte medveten om de värre brotten Naoka begick. Men hennes starka umgänge med Naoka leder tilltro till tanken att hon också bad Shoko, även om det inte finns någon instans i mangan att detta händer.

För det andra kan Miki ha varit närvarande vid den ovannämnda svarta tavlaincidensen när Shoya och vänner skrev meddelandena. På sidan 95 finns en panel som visar benen på flera tecken. Ett par strumpor liknar Miki. Om så är fallet skulle detta citat tillskrivas henne:

När du hamnar i trubbel hade jag inget med det här att göra! (Volym 1, sidan 95)

Hon verkar försöka avskräcka dem, så det är osannolikt att hon deltog direkt. Å andra sidan betyder det att hon kunde ha raderat meddelandena innan Shoko såg dem.

För det tredje skrattade Miki åt Shoyas skämt på sidan 102 om att Shoko var döv eftersom de glömde att skriva sutraerna i hennes öron. Inledningsvis ger hon Shoya ett ogillande utseende, men efter att läraren skrattar skrattar hon också. Hon bidrar till och med med ett förtydligande av skämtet och säger "Hoichi the Earless?" Och ger därmed sitt godkännandestämpel (till sitt försvar kunde hon som hedersstudent sannolikt inte motstå klassiska / litterära allusioner).

Slutsats:

Jag misstänker att Miki verkligen gjorde sitt bästa för att hjälpa Shoko. Hennes klasskamrater hade legitima klagomål mot Shoko, så Miki visste sannolikt inte vad de skulle göra eller vem de skulle gå med när klassen blev allt mer fientlig. Hon räckte inte ut nacken för Shoko för att undvika att sätta ett mål på henne, men hon gjorde sitt bästa för att måtta i en omöjlig situation som inte kunde hanteras av barn. Det finns dock mycket tvetydighet i karaktären i berättelsen, och jag uppmanar alla att granska karaktärens ord och handlingar och komma till sin egen slutsats.

1
  • Mycket detaljerat och bra bevis! Du gjorde verkligen din forskning om detta ämne :)

Miki mobbade definitivt Shoko. Även om det inte var lika direkt som de andra mobbade. Även på sätt som Miki "skyddade" Shoko var allt för Mikis ära. Miki har alltid varit väldigt manipulerande, som när hon skulle skratta åt de skämt som de andra skulle göra och sedan vända om och göra något som är något trevligt. Eller hur hon uppenbarligen var en del av problemet och sedan fick det att se ut som om det var Shoyo. Miki mobbade definitivt Shoko, men bara på ett lite annat sätt

1
  • Skulle du ge referenser för att stödja ditt argument (dvs. volym / kapitel / sida)?

miki mobbade shoko hon försvarade shoko för att få sig att se bra ut och skrattade med de andra. Hon gjorde definitivt inte mycket för att mobba henne i shoya (eller de andra) gjorde men samtidigt spelade hon roll i det genom att skratta med de andra och inte göra mycket för att stoppa det, (som när shoya drog henne hörapparat ut) hon bestämmer sig för att agera som om hon var den "goda personen" i det hela och hjälpa henne bara när hon skadades är hon extremt manipulerande.