Anonim

Tuffing!! Luffy (Gear 5) vs Kaido full fight HD

Eftersom Katakuri kan se framtiden, borde inte hastighet och tricks vara irrelevanta? Blev han bara utsliten tills han var mottaglig för fler känslor?

Kampen mellan Luffy och Katakuri hade många faktorer i spel och har det mesta av fandomen delat över sina resultat. Det var ingen dödsmatch i verklig mening trots att båda sidor kämpade ganska mycket. Många tittare är av den uppfattningen att Katakuri inte riktigt besegrades i slutet, utan valde snarare att se Luffy som en jämlik och släppa honom.

När det gäller rå makt och kontroll över djävulens frukt överlägset Katakuri Luffy överlägset. Även om Luffy knappt kunde matcha explosiviteten i attacken med Gear Fourth, placerar detta en enorm belastning på hans kropp som Rayleigh nämner i tidigare flashbacks. Det är också därför det kommer med en time-out.

Dessutom är Katakuris Kenbunshoku Haki (Observation Haki) på en nivå där han kan se några ögonblick in i framtiden. Det var detta som gjorde honom nästan omöjlig att besegra.

Det finns emellertid alltid villkor förknippade med sådana extrema krafter. I Katakuris fall,

Han måste vara lugn och samlad för att hans haki ska fungera. Dessutom skulle en motståndare med behärskning av Kenbunshoku som matchar hans egen kunna motverka honom, sedan framtiden Katakuri ser kan förändras av vem som helst. Källa: Wiki

När Luffy bekämpar Katakuri lyckas han utlösa båda dessa villkor. Den första händer när han avbryter Katakuri medan han äter munkar, även om den inte håller för länge. Därefter börjar Luffy gradvis bli bättre på att använda Kenbunshoku när striden fortskrider, vilket uppmanar Katakuri att försöka avsluta striden så snart som möjligt.

Förutom allt detta måste man också komma ihåg att Luffy flyr mitt i striden med Brulee när hans Gear Fourth tar slut och återvänder när hans nedkylning är klar. Katakuri kunde lätt ha slagit ut honom under denna tid om han inte hade rymt.

Resultatet av striden kan således sägas vara mer oavgjort med Katakuri som beslutar att låta Luffy vara för tillfället (eftersom han ansåg honom vara jämställd i slutet av striden och möjligen insåg att han skulle behöva spendera mycket av hans makt att hantera Luffy på grund av att han aldrig backar), än en klar seger.

  1. Det första jag vill säga är att medan katakuri fångade med munkar gjorde det honom arg, han förlorade sin chill och det var inte det ögonblick då Luffy började se framtiden.
  2. Medan Luffy var på språng för att återställa Haki han hade Brulee. Så det fanns inget sätt för Katakuri att lämna spegelvärlden och söka efter Luffy, utan han använde sin hjärna som om Luffy flyr bort, kommer han inte tillbaka och började leta efter en annan väg för att lämna spegelvärlden. Men när platsen Luffy gick in i den verkliga världen och såg stor mamma, reste han tillbaka till spegelvärlden som i slutändan gör det möjligt för Katakuri att ta reda på var han befinner sig.
  3. Och som från tricket från Katakuris yngre syster (Flampee) kände Katakuri viss skam när han började njuta av striden. Så han attackerade sig själv med spjutet och sedan började de båda med allt ute. Men som gummikille och hans vilja att skydda (som en del av tomten) ansåg luffy inte att Skada var större men det kändes rätt för Katakuri eftersom han aldrig backade eller kände något av det.

Efter att de båda började helt och hållet, och då började spelet forma sig.

  1. Listobjekt I slutet är det bara det om Flampee var inte där som störde striden då hade Katakurs vunnit lätt. Men efter det fick katakuri ingen chill och började bli offensiv istället för defensiv.

Luffy vann med Haki of Observation blev stark. medan Katakuri inte tappade förrän Luffy lovade att komma tillbaka för en kamp