Anonim

Mount Saint Helens

Jag har försökt ta reda på hur långt Ash reste över Kanto-regionen i anime. Men jag har inte kunnat hitta ett bra sätt att göra det.

Jag skulle inte ha något emot om det krävs en hänvisning till spelet för att få ett ordentligt svar.

4
  • Vilken typ av svar letar du efter - ett på avstånd (km, mi) eller i besökta städer / landmärken?
  • Är det till och med möjligt att bestämma detta för dem som tittade på anime? Jag kunde inte komma ihåg att det fanns ett sätt att mäta avståndet mellan städerna i spelen,
  • Distans. Jag tänkte konvertera byggnadshöjd i spelen till byggnadshöjd i anime och använda den andelen på kakelekvivalenterna för att få anime-avståndet, men att spåra det skulle vara en stor uppgift för en person.
  • @ W. Är ja, ungefär åtminstone. Pokémonvärlden återspeglar den verkliga världen som den visas i serien flera gånger. De flesta pokemonregioner kartar också 1-1 till specifika regioner i Japan. Det skulle vara en uppgift att planera hela resan, men inte omöjligt. se även bulbapedia

Intressant fråga och konstigt nog har jag fått en variant av den här frågan för flera år sedan, och det är så jag försökte uppskatta åtminstone Pokémonvärldens storlek i spelen. Den största utmaningen skulle vara att skala något i Pokémon-universum till något i verkligheten.

Ett enkelt och trivialt tillvägagångssätt är att först skära bilden i rutor. Då är det uppenbara att göra att titta på antalet rutor som täcks av en viss karaktär eller ett objekt som du har ett exakt avstånd för, och sedan handlar det helt enkelt om att konvertera dessa siffror till antalet rutor du har återstående.

Nu är frågan att hitta just det objektet eller karaktären. Ett intressant sätt att göra det skulle vara att använda en legendarisk Pokémon eller någon av Pokémon som visas på kartan som Poliwrath i Celadon City eller Slowbro i Cerulean stad. Eftersom dessa pokemon har en fast höjd kan vi helt enkelt titta på antalet rutor de tar upp. Då ser vi i princip antalet Slowbro eller Polywrath vi kan placera på en karta.

Ett exempel kan vara ungefär så, en Slowbro tar upp 2 * 2 rutor = 4 rutor. Antag att vi kan dela Cerulean stad i 1000 rutor, vi kan tekniskt placera 250 Slowbros på kartan. Då kan vi helt enkelt multiplicera avståndet med det slutliga värdet du har.

Som sagt, värdet skulle uppenbarligen vara oerhört felaktigt. Det är dock en tillräckligt bra strategi för att utföra uppgiften. Men din fråga om anime skulle vara omöjligt svaret eftersom kartan i anime uppenbarligen är betydligt mer utökad och har många nya platser som inte finns på spelkartorna. För att avsluta det går karaktärerna också vilse och tar flera omvägar för att nå en viss destination, och eftersom de gör det mesta av sin resa till fots klipps eller hoppas en stor del av sina resor tills de resonerar ett visst beslut.

4
  • 2 Spelen är inte desamma som anime. Exempelvis avbildas Seafoam Islands som en badort. Dina beräkningar kunde inte ta hänsyn till detta från spel ensam.
  • @Makoto Jag tror att jag gjorde det klart i mitt svar där jag uppgav att anime-kartan var mycket mer utökad och hade nyare platser. Till exempel finns det den hemliga trädgården där Ash fångade Bulbasaur som inte finns i spelen. OP i kommentarerna talar om att försöka använda en byggnadsstorlek för att uppskatta storleken på en pokemon-karta. Jag föreslog ett bättre alternativ.
  • Tror du att det skulle finnas ett sätt att jämföra byggnader och områden för att redogöra för det? Omvägarna kan också kunna bestämmas genom att titta på startpunkten och destinationen och bestämma den enda omväg som de kunde ha använt, märkt eller inte.
  • 1 @DeityofAutomation Hur exakt planerar du att använda byggnader och områden för att ta hänsyn till avståndet? Det finns flera byggnader i olika storlekar i varje stad. Dessutom finns det hus i olika storlekar som han inte har någon aning om. Det enda rimliga sättet jag kan tänka mig, att uppskatta avståndet i anime, är att studera manuset i stor utsträckning och leta efter rader mellan karaktärer där det nämns avstånd. Så om du använder det för mätning kan du försöka approximera avståndet under resten av resan.