Anonim

SPOILERS !!! LEAKED Attack på Titan Ending och Future Events! (Läs beskrivning)

Är inställningen för "Attack på Titan"(Shingeki no kyojin) skulle vara jorden i en avlägsen framtid och Titans uppträdde plötsligt från ingenstans och överförde samhället till medeltida tekniknivå? Eller är detta bara en helt fiktiv miljö?

2
  • 18 Jag skapade en interaktiv karta här som du kan använda för att dra väggarna runt och försöka hitta en lämplig plats. Som du kan se är de ganska stora för att vara vettiga i Centraleuropa, så någonstans runt 54.2395, 42.7587 var min bästa gissning. Jag har dock inte funnit några tydliga hänvisningar till platser.
  • @DavidMear - det är en fantastisk karta! Jag undrar om det kanske finns lite mer utrymme efter klimatförändringen (beroende på år).

Spoilers framåt.

I kapitel 93, sida 6, presenteras en geografisk representation av Attack on Titan world:

Regionen i rosa representerar

Mellanösternallierade

Regionen i blått representerar

Nation of Marley

Regionen i rött representerar

Paradis, Island of Paradis eller Paradis Island, oavsett vad du föredrar att åka förbi, och det är där mest hela historien äger rum (där Eren och titanerna bor)

Korsreferenser med en världskarta blir det tydligt att

om vi använder geografi som ett identifierande inslag i attacken på Titan Earth, är det inte jorden vi känner till. Såvida inte kartan ritades på ett sådant sätt att den medvetet döljer definierande geografiska egenskaper, är det troligt att jorden i Attack on Titan är mer en alternativ universumjord. Det finns många referenser som vi känner till, särskilt senare i mangan, men det är tydligt att geografin inte matchar någonting på vår nuvarande jord. Dessutom är namnen på dessa regioner Marley, Paradis och Mid-East Allies. Och folken i de två första regionerna kallas marleyaner och eldare. Så det stärker vidare att AoT-jorden, även om den är liknande, är mer än sannolikt en alternativ universumjord och inte samma jord som vi för närvarande bor på.

Det betyder att

eftersom detta inte är samma jord kan vi inte använda vår egen tidslinje för att bedöma vilken tidsperiod detta sker. Det är en helt annan värld, om än med många likheter, men det är mest meningsfullt att hålla sig till tidslinjen som AoT presenterar för oss genom manga och anime.

Senare i mangan ser vi dock det

medan Paradis Island ser ut som den lever i vår version av medeltiden, så är inte resten av världen det.

I själva verket ser vi det i kapitel 86, sidorna 146-147

under Grisha Yeagers barndom (så en tid före Eren) var mänskligheten i besittning av luftskepp och militär teknik som vi kanske har sett från 1900-talet till 1930- eller 40-talen. Återigen kan vi inte jämföra tidslinjerna i AoT med våra egna eftersom vi vet att AoT's Earth inte är vår Earth men detta bör hjälpa dig att få en bättre förståelse för AoT-världen.

I kapitel 86, sidan 156-157 presenteras vi för

militära uniformer som ser ungefär ut som uniformer från andra världskriget. I samma ram kan vi också se soldaten röka en cigarett medan han tar en paus på en klippt gräsmatta. I kapitel 94 kan vi också se vilken typ av skjutvapen som detta barn bär, vilket är ett utmärkt exempel på mer sofistikerad teknik. Jag blockerade texten i ramarna eftersom det inte var nödvändigt.

Så vid denna tidpunkt är det uppenbart att

före dessa kapitel hade vi inte en god förståelse för AoT-universum och det finns också en god anledning. Men det är onödiga spoilers.

Jag rekommenderar att du läser mangan för mer information om bakgrunden till AoT för mer information om tidslinje, plats och teknik inom AoT-universum.

1
  • 2 Vänd din karta vertikalt och horisontellt. Paradis = Madagaskar, sedan Afrika, Europa etc.

Som @Madara sa, Attack på Titan är på jorden, men i en annan situation. Detta framgår av en hänvisning till en verklig legend i avsnitt 15:

Två fångade titaner heter Sawney and Bean, vilket anges i universum att vara baserat på legenden om Sawney Bean.

Om vi ​​använder samma bevis som en del av en tidslinje finns det två möjligheter:

  • Året 850 betyder att vi följer minst 850 år efter den ovannämnda legenden och sätter oss tidigast år 2350 A.D. Detta verkar möjligt men osannolikt, eftersom deras teknik inte visar några tecken på att de härrör från vår egen.
  • År 850 är en markör för en händelse som inträffade före legenden, i vilket fall vi inte har någon referensram än att berättelsen måste äga rum på eller efter 1500-talet. Detta verkar vara det mest troliga svaret.

Tänk dock på att i Attack på Titan universum:

De orientaliska raserna utplånas; Mikasa har sin mors orientaliska blod, men är den sista överlevande medlemmen i de asiatiska tävlingarna.

Med detta i åtanke är det mycket osannolikt att det är i Japan eller till och med i närheten (även om platsen också är otydlig). Men när man ser hur många namn som är europeiska (J ger är tyska för "jägare", Armin är ett germanskt namn, jfr Arminius & Herman), är det troligt att historien äger rum i Tyskland eller åtminstone i Europa, där de återstående överlevande från Titan-katastrofen nu hörs.

Jag antar att det skulle vara i Tyskland och / eller de omgivande europeiska länderna. Arkitekturen i distrikten inom Maria och Rose-murarna (inklusive deras avvikare som Shiganshina District) ser ut att likna väldigt mycket traditionell tysk arkitektur. Stohess-distriktet liknar emellertid tjeckisk arkitektur och Utopia liknar parisiska mid-rise-stilar.

De höga 80 meter höga skogarna som ligger i och utanför murarna kan vara Schwarzwald i Tyskland. Det finns också en liten alpin sektion inom väggarna och utsidan, som kan vara de schweiziska / italienska alperna. Inte bara det, men karaktärerna har tyska namn som Reiner, Bertholdt, Jaeger, etc.

Så först och främst kan historien omöjligen äga rum 2000 år tidigare. Jag tänker inte prata om teknikutveckling eller storleken på karaktärerna (för 2000 år sedan skulle Levi Ackerman inte ha ansetts vara kort).

Hur som helst, Sasha gav mig den första delen av svaret. I traineekorpsbågen kan vi se henne äta en potatis och potatisen importerades till Europa från Sydamerika, vilket visar att historien äger rum efter upptäckten av den amerikanska kontinenten (Europa började verkligen odla potatis på 1600-talet ...).

Men sedan kryssade jag för hur de beräknade storleken på titanerna. De använde "mätarklass", vilket betyder att de har det metriska systemet. Det metriska systemet uppfanns efter den franska revolutionen 1789 och accepterades slutligen av den franska vetenskapsakademin den 26 mars 1791.

Berättelsen bör äga rum efter detta datum.

Jag har också noterat att Mikasa (i traineekorpset båger när Eren verkar vara oförmögen att ha sin "naturliga balans") talar om "hantverkare" som gör 3D-manöverutrustning, och med en titt på stadens allmänna utveckling (nej tåg, inga ångbåtar). Detta antyder att den industriella revolutionen (~ 1840) ännu inte har ägt rum. Min teori är att titan har dykt upp (år 743 i berättelsen) mellan 1791 och 1840 (och att den industriella revolutionen aldrig ägde rum på grund av den nyvunna fienden ...). Historien börjar med den kolossala titan 102 år senare (år 845 i berättelsen), vilket betyder mellan 1893 och 1942 i vår kalender.

0

Det är ett helt annat universum och inställningar än vårt (fortfarande jorden, bara under andra omständigheter). Enligt tekniska framsteg och konstruktionsstilen skulle jag dock säga att året 800-900 inte verkar långt ifrån.

När det gäller platsen är jag inte säker, namnen på karaktärerna verkar inte japanska, något europeiskt kanske?

Min gissning är 52.2051, 47.5557 på din karta. Det är vettigt geografiskt - kanske Tyskland ledde vägen till evakueringen, och det verkar mer logiskt för asiater att ha kommit hit snarare än i Västeuropa.

En sak jag letade efter var att det finns floder som passerar genom alla distrikten, genom alla tre murarna. Även om kartan som det hänvisas till i manga verkar ha två floder (en som går nord-syd och den andra som går öst-väst, grovt sett) som passerar genom väggarna.

Det står inte var de är förutom namnet på de väggar som människorna gömmer sig bakom som skydd mot titanerna. Men med tanke på att karaktärsnamnen är av tyskt anständigt (och till och med några av texterna från animeöppningarna) skulle jag säga att de är i Tyskland eller någonstans i Europa som har mycket starka tyska influenser. I all verklighet är de dock bara någonstans på jorden och gömmer sig bakom murarna från människoliknande, mänskliga ätande varelser

När det gäller tiden ... Det kan äga rum i en avlägsen framtid, efter att mänskligheten har gått ut (nästan)

Kanske kan det vara runt Tyskland ... men med en lägre havsnivå så kommer mer landmassa att finnas tillgängligt (120m mindre havsnivå eller mindre och du har kontinentaleuropa och Storbritannien, Irland som en stor landmassa)

Jag läste en artikel om att berättelsen äger rum i den bayerska eran. Synd att jag glömde var jag läste den, och efter en kort kontroll på wiki sägs det att det hade funnits ett kungarike styrt av en kung i den bayerska eran, i Tyskland, och vi vet lika bra i anime att de tre murarna var under en kungstid.

Eftersom några av karaktärerna i showen pratar om världen tidigare (Hanji och namngivning av titanerna efter den ökända kannibalen Sawney Bean) är det helt troligt att serien äger rum i framtiden snarare än före vanliga tider.

När det gäller plats är det troligt att murarna ligger i Tyskland eller i närheten av Europa. Det är dock troligt att serien kommer att äga rum i norra USA, gränslinje med Kanada. För det mesta eftersom många tyska invandrare bosatte sig i det området, och majoriteten av SNK-karaktärer är tyska. Samtidigt lämnar det utrymme för skäl till varför det finns många andra nationaliteter, som japanska och franska. Eftersom Amerika bara är en stor smältdegel i sig.

Ni glömmer alla att de har skjutvapen med flintlås och sofistikerade pneumatiska mekanismer i deras 3D-redskap.

Poängen är att berättelsen måste ske under en period efter renässansen.

1
  • Jag vet inte riktigt att de hade gevär i en av episoderna. Jag skulle vilja veta samma sak

Tja, flintlocks som i denna show, blev inte riktigt lika bra som de var henne förrän på 1700-talet. Men som vi kan se, från flera delar i mangan. Såväl som i showen är deras skepp i trä, och de är en pre-industriell era. Vilket innebär att denna föreställning antagligen äger rum omkring 1750-1800 e.Kr. Eftersom de är förbi renässansen nådde de inte riktigt den industriella eran än. Vilket betyder att det faktiskt är troligen på 1800-talet eftersom tekniken har stoppat i hundra år. När titanerna spelade in på 1700-talet och i 100 år har människor precis stoppats. Om du dock märker, om detta hade hänt 100 år efter, 1850. Eller 1950 skulle titanerna inte ha varit mycket av ett problem på grund av vapnen. Det är nästan som om titanerna kom på den perfekta tidpunkten, där människor bara inte kunde massmorda titanerna. Om det emellertid sattes efter en modern tid, skulle det uppenbarligen finnas bättre maskineri som tankar, flygplan eller till och med rymdfarkoster. Det är helt uppenbart att det är pre-industriellt, och detta är uppenbart inte bara genom deras vapen eller teknik för den delen. Men deras kläder också. Många nationer vid den tiden hade organiserade kläder och ett system för avdelningar för militären. Så det bästa alternativet när denna show inträffar är från 1700-talet, då titanerna kom fram till 1800-talet, vilket är när showen och manga äger rum. Om någon säger att det var på 900-talet, kom ihåg att vapen och teknik som den här inte sågs i massskala eller i någon större skala alls. 1700'S = Titan ankomst, 1800'S = AOT

Vad sägs om i inledningsavsnittet där det står "Till dig, två tusen år i framtiden"? Först trodde jag att det betydde att vi är (ungefär) två tusen år efter rotationen från BC till AD, men eftersom showen startar år 845 (eller 844, kommer inte ihåg bankomat) är det inte meningsfullt eftersom vi Det är uppenbarligen inte år 2845. Det andra alternativet skulle vara att lägga till två tusen år till vår nuvarande tidslinje, vilket gör det till 4013 och sedan subtrahera 845 för att få 3168, det år som kalendern förmodligen återställs igen. Det stör mig att det inte är klart när berättelsen ska ske för jag tror att det skulle hjälpa till att lösa några av mysterierna om vi åtminstone hade en tidsperiod att arbeta med. Då igen, kanske är det poängen.

Eftersom titanerna bara har funnits på jorden i 100 år, och folket kvar har bara teknik av kanoner, etc. De kommer ovetande inte att vara i en framtid för vår tidslinje med denna teknik, men de kan vara om andra händelser ändrades i deras förflutna. Men det verkar mycket mer troligt att de ligger runt året c.700-c.900 på den ursprungliga tidslinjen.

Jag har alltid tänkt på det som ett futuristiskt kollapsat samhällstypstema. De tvingades bygga murar och återgå till medeltida samhälle men de fokuserade sin teknik på deras ODM-redskap för att bekämpa titanerna. Det finns hänvisning till det förflutna (vår nuvarande verkliga tid). Kanske det största stödjande beviset för detta var avsnitt 6 där Misakas kidnappare pratar om hennes ras och de säger:

"hon är exotisk. vad de kallade en orientalisk. Du vet om allt det rätta? tillbaka när det fanns olika raser av människor, kom ett gäng av dem från Fjärran Östern att krypa hit för säkerhet. de gamla perverserna i huvudstaden verkligen gå för den här typen av saker. den här lilla skönheten kommer att hämta en mynta på auktion. det är jättebra. Hon är den sista i sitt slag. Alla andra av hennes folk dog ut. "

hoppas att det hjälper. året det börjar på är 845 så den årliga kalendern återställs av någon viktig anledning, men det har inte avslöjat mycket om historien än (bara att titanerna dök upp för över 100 år sedan.) Så långt platsen går är det säkert att anta att det förmodligen är tyskt. redogöra för kidnapparens påstående att det för närvarande bara finns en ras och vi har namn som: -Yaeger (tyska för jägare) -Arlert är gammal tysk anglo-saxon, och Armins wiki-sida trivia avsnitt säger att "Namnet" Armin "kan ha flera betydelser, antingen från ett gammalt tyskt ord som betyder "hel" eller "Herman", vilket betyder "soldat" ". http://shingekinokyojin.wikia.com/wiki/Armin_Arlert -Erwin - Hämtat från det germanska namnet Hariwini, bestående av elementen hari "armé" och vinn "vän".

Lägg till allt med mycket blont hår (Armin, Reiner, Nanaba, Christa, Annie, Erwin, etc) och det verkar som om de lutade sig mot en tysk-orienterad karaktärsbas med namn som är bokstavliga ordlekar mot det faktum att de är soldater.