Anonim

AJ Styles & Jinder Mahal - The Phenomenal Sher [Mashup] (CC)

I det första avsnittet av Ichigo Mashimaro (Strawberry Marshmallow), direkt efter att Ito Nobue gick in i sin syster Chikas rum (det vill säga ungefär 3 minuter från början), fanns det flera sekunder med musik som verkade komma från Chikas hörlurar och CD-spelaren visades visa "CD-spår 2 tid 01:19 "på skärmen.

Jag vet inte riktigt om detta är viktigt, men jag minns att jag läste någonstans det Ichigo Mashimaro (åtminstone mangaversionen) är känd för sin referens till västerländsk musik. Det skulle vara jättebra att veta om någon här, som kanske också känner till västerländsk musik, faktiskt kunde identifiera stycket.

Här är en SoundCloud-länk till musiken som jag hänvisade till.

5
  • idk om det är riktig musik, låter som en smink på plats "mänsklig musik"
  • @Hakase Det kan vara. Jag antar att jag skulle behöva ge upp den här efter den sju dagars belöningen är över. Låt oss se.
  • Jag menar vem som helst kan dyka upp när som helst efter det med det faktiska svaret, eftersom ingen här är säker än, kan vi inte utesluta den möjligheten: p
  • Det var en sång i ljudspåret, jag kommer att ge det ett skott när jag kommer hem efter att min skift slutar. Jag är ganska bekant med västerländsk musik från 2000-2008. Om det är en bit från då kanske jag kan identifiera den. Men då finns det dussintals möjligheter.
  • Detta är mer troligtvis en helt enkelt en backtrack som piskades upp vid behov. Jag tvivlar på att det är en legit låt med ett namn. Jag menar, det är i grunden ett vanligt trumslag.

+300

Jag tror att det är den här låten som spelas i anime.

Låttitel: Popping

Konstnär: Kelly Richmond

Album: Gratis & Funky WSR148

7
  • detta är det närmaste svaret antar jag, eller kanske är det rätta svaret
  • Wow! Det är som 90% likhet! Det enda problemet är att den här låten släpptes i ett album 2014 (nästan tio år efter anime) och det är inte spår 02. Men wow, det här är verkligen något!
  • Jag tycker personligen att det är ganska annorlunda men vad som helst som flyter din båt. Jag tycker att den här låter bättre hur som helst.
  • Wow, fantastiskt! Jag skulle säga att det är rätt svar, även om utgivningsdatumet stör mig lite. När det gäller Westar Music-webbplatslänken verkar det för mig som ett företag som tillhandahåller alla slags lagermusik för medieproducenter, men jag är inte särskilt säker. Om så är fallet skulle jag bli ganska besviken eftersom den här musiken inte innehåller något meddelande som är viktigt för anime. Skulle uppskatta det om det här svarets affisch ger mer information. Men hur som helst, detta svar uppfyller definitivt mitt villkor för bounty.
  • Kommer att tilldela belöningen om det inte finns några andra svar med gedigen bevisning för att ogiltigförklara detta under de återstående 4 dagarna.

På skärmdumpen visar CD-spelaren titeln på spåret, DAIJOB. Det finns två låtar som jag kunde hitta med den titeln och spårnumret (02): en är från 1980-albumet Landsale av P-Model, och den andra kommer från Digimon år 2000, antingen sångversionen i Digimon Adventure 02 Bästa partner 2 Yamato Ishida & Gabumon eller karaokeversionen i Samling: Digimon Adventure 02 Bästa partner Original Karaoke: Digimon Hen.

Japanska internetbloggare[1][2] verkar relatera det till 1980-talet som det skrevs av den berömda Susumu Hirasawa, efter vilken Yui Hirasawa från K-On! är modellerad. För en icke-musiker mig låter dock ingen av de två som det som används i avsnittet, så jag vet inte om det här svaret är tillfredsställande eller inte.

Och för de intresserade lämnar jag den här webbadressen av en av författarna som är länkade ovan där han visste skiten ur Strawberry Marshmallow trivia: https://plaza.rakuten.co.jp/mahodobackyard/diary/?ctgy=7.

1
  • Tack och det här är riktigt bra info! Så LCD-skärmen är en referens till ett stycke av Hirasawa, som är känt för åtminstone vissa japanska publik, men det faktiska soundtracket är någon annan lite känd "lager" -musik. Det är vettigt för mig eftersom det inte alltid är lätt / billigt att få licens att använda den riktiga låten.

Jag kan inte identifiera det exakta musikstycket som används i provet. Detta beror helt enkelt på att de givna ljudproverna är alldeles för korta. Jag försökte använda appar som har över 10 miljoner bitar i databasen, men ingen hade ett enda resultat.

Jag kan dock ge viss information baserat på proverna med den kunskap jag har om musik.

Jag kan åtminstone säga att genren antingen är Jazz från slutet av 80-talet / början av 90-talet eller så är det ett snabbare Soul-spår från 60-talet. Den innehåller trummor och en mycket tydlig saxofon. Tiden är baserad på saxofonens spelstil. Denna spelstil var mycket populär under 80- / 90-talet. Det är då hiphop / jazz blir populär i många länder. Det är oklart om det faktiska ljudprovet som används av studion (Daume) har manipulerats är oklart. Jag tittade på deras historia från omkring 2000-2005 och deras anslutningar för att hitta ett visst band som kan ha använts, men detta gav inga resultat.

Som det andra kan vi åtminstone säga att det här ljudspåret är från ett legitimt musikstycke och inte gjord i farten i studion. Detta beror på instrumenten som används i provet och blandningen av instrumenten. Detta skulle vara för dyrt för ett så kort prov och skulle vara för mycket besvär för en studio. Det finns ett klart slag och instrumenten strider inte mot varandra. detta indikerar att kompositören var medveten om vad han / hon gjorde; en erfaren kompositör. Om något skulle jag ärligt gärna lyssna på det här stycket själv såväl som det är ett mästerverk baserat på vad vi fick lyssna på under avsnittet.

Baserat på serien och sändningen av serien skulle jag säga att den är från början av 90-talet. Detta beror på den stora världshittade på genren Jazz vid den tiden. Men det kan ha varit en del japansk jazz också, som skulle dateras till LP-skivor redan på 70-talet.

Kanske med informationen ovan kan någon kunna hitta spåret eller LP: n. Jag tror inte att den kommer att hittas på internet eftersom inte all musik från 90-talet och tidigare är online. Det finns fortfarande några hobbybutiker som säljer LP-skivor. Kanske någon där kan identifiera biten. Allt du behöver göra är att klippa de första 10 sekunderna från soundcloud-spåret och sedan från 22s till 26s. Öka volymen så hör du instrumenten tydligt. Men om originalfilen har manipulerats och till exempel ökat i hastighet är det mycket osannolikt att även någon på den nivån kommer att kunna identifiera den.