Anonim

Kaneki Ken's Blood Stained Hair - Tokyo Ghoul: re

I slutet av säsong 2 vänder Kanekis hår tillbaka till sin ursprungliga färg.

Jag vet att hans hår blev vitt på grund av Marie Antoinette (MA) -syndromet, men i all forskning jag har gjort har jag inte hittat något angående ett botemedel mot MA-syndromet.

Så varför förändrades hans hår tillbaka? Kan MA-syndrom botas? Och varför blev Kaneki botad ur det blå utan anledning alls?

Min tolkning var att det var rent symboliskt. Jag såg det vita håret som en förändring i hans personlighet, en slags tömning av hans "färg" eller ursprungliga personlighet. När hans hår ändras tillbaka ser vi några av hans gamla jag komma tillbaka. Tänk på att författare inte nödvändigtvis fattar sådana beslut med medicinskt stöd. Ren symbolik är ofta en mycket stor faktor.

Det har förekommit flera fall i den verkliga mänskliga världen där en persons hår blir vitt över natten på grund av extrem chock och stress.

För bevis, titta här och här.

Några välkända rykten är Marie Antoinette och kapten Moody.


Varför blev Kanekis hår i första hand vitt?

13: e Ward Jason torterade Ken Kaneki efter att ha fångat som wiki säger:

Yamori torterade sedan Kaneki i tio dagar. Han injicerade Kaneki med Rc-undertryckare för att undertrycka hans fördärvliga krafter och skar av fingrarna och tårna som naglar. När injektionens effekter försvann tvingade han Kaneki att äta så att hans fingrar och tår skulle växa igen. Senare placerade han också en kinesisk rödhårig tusenfot i Kanekis öra.

En sådan omfattning av tortyr måste utlösa den autoimmuna mekanismen i Kanekis kropp på grund av den enorma belastningen på hans kropp och själ.


Varför blev Kanekis hårfärg tillbaka till svart?

Syndromet anses vara en variant av Alopecia areata. I oskadlig alopeci, där håraxlarna är borta men hårsäckarna bevaras, vilket gör denna typ av alopeci reversibel. Jag antar att människokroppen kan börja attackera melanocyter också under extrem stress, annars kan melanocyter modifiera pigmenteringen.

Om du är intresserad, se här.


TEORIN:

  • På grund av stress och chock som Jason påförde Kanekis kropp under 10 dagar börjar Kanekis svarta hår falla ut på en gång. De ersätts av vita hårstrån snabbt (på grund av Kanekis höga regenereringsförmåga).

  • När han hittade sitt verkliga jag (på mötet med Tsukiyama), blir stresset äntligen lättat på hans psyk och hans svarta snabbt på grund av melaninfrisättning. (Hans kropp slutade attackera melanocyter eller melanocyter slutade modifiera pigmentering.)

I mangan börjar Kanekis hår långsamt bli svart Tokyo Ghoul: re, med Haise Sasakis hår som är vitt med svart vid kronan. Under hans strid med Kanae och sedan The One Eyed Owl återgår håret helt till sin ursprungliga svarta färg. Även om det tar mycket längre tid än anime är detta samma typ av komplett cykelsymbol som beskrivs ovan.

1
  • många säger att den återstående vita faktiskt var färgad röd på grund av blod, men i svart och vitt kan blodrött och svart vara indiserande

Jag tror att bytet från svart till vitt var både fysiskt och symboliskt. Det visade förändringen i hans personlighet, att för att överleva tortyren från Jason var han tvungen att lämna sin mänsklighet bakom sig och vara en själlös galning. Den symboliska förändringen av hans hårfärg från vitt till svart var att visa att han hade återvunnit sin mänsklighet, Hides död orsakade hans känslor och hans gamla jag och gamla liv.

Jag ser förändringen av hans hårfärg som en fysisk bieffekt av att han övergav sin mors natur (hans natur), och om du tillåter mig att spekulera, är det vita håret symboliskt för honom att omfamna sin fars natur, inte att jag tror att han vet det.

Jag gissar bara, men jag tror att Arima (den vita hårkillen som kämpar mot den stora ugglan, mannen Kaneki stöter på i slutet) verkligen är hans far.

De går ur vägen i avsnitt 9 av säsong 2 för att visa Arima tänka länge på vad han ska skriva i testamentet, men till slut lämnar han det tomt. Jag tror att det skulle vara trassligt att skriva ditt barn i ett testamente när barnet tror att du är död, "Kära Kaneki, så jag är inte död, men om du läser det här är jag död, så ja, förlåt. P.S. Älskar dig". Men önskan att nå ut skulle i det ögonblicket vara stark. När Arima lämnar det tomt visar han vilken typ av man han är. En man som är villig att göra svåra val. Samma (mer eller mindre) val Kaneki är tillverkning.

I slutet kan han inte gå bort från sin väns begäran och villigt sätta sig i skada när ingen i det ögonblicket behövde hans skydd.

Det är därför jag tror att vi ser hans hår förändras om och om igen till slut ... en strid mellan hans två naturer.

Från kapitel 99 i :re manga, Touka pratade med Kaneki och frågade varför han hade den "sesam-pudding" frisyren som tydligen betyder svart i Japan. Han sa att Dr Shiba berättade för honom att undertrycka sin RC-cellaktivitet ökade sin melaninproduktion

Melanin ger dig färgen på ditt hår och hud, produktionen av detta hindrar dig från att ha vitt hår. Det är därför äldre som har vitt hår ha vitt hår. De producerar inte så mycket melanin som de brukar göra.

Det förklarar varför hans hår blev svart: han undertryckte sina RC-celler. Han kämpade mot Arima alla ut och så han var tvungen att använda många RC-celler så att hans RC-celler inte undertrycktes vilket gav honom fullt vitt hår igen.

Jag håller med om vad folk har sagt om varför det blir vitt, men jag tror att anledningen till att det blev svart i slutet var symbolik för honom att röra tillbaka till mänskligheten genom Hide, särskilt det sista skottet där vi ser Kanekis hår blir svart och sedan Arimas vita hår direkt efter.

Jag tyckte att det var typiskt symboliskt för ironin om hur ghouls är förmodligen onda (i människans ögon) men Kaneki visar hur "mänsklig" han är när han bär Hide framför alla CCG, medan Arima är en människa men kallt går framåt för att döda Kaneki.

Detta är bara min åsikt baserat på det intryck jag fick.

Eftersom Kanekis hår vänder tillbaka till sin ursprungliga hårfärg tror jag att det betyder att han får sin personlighet. Lägg märke till när hans hår blir vitt är han helt galen, men när det vänder tillbaka får han sitt gamla jag igen.

I säsong 3: s trailer eller "release" visades Kaneki med svartvitt hår. Detta betyder att Kaneki har en splittrad personlighet, men inte med tjejen som hade kontroll tidigare utan med sina grymma och mänskliga personligheter. Eftersom dessa är blandade och han är en halv ras, ibland är den galna personligheten i kontroll och hans mänskliga personlighet är i kontroll. Lägg märke till när han först blir en ghoul, säger han nej för att äta kött från människor men ghoul-sidan ville. Det betyder på grund av den stress han hade tidigare och sedan tortyren som han gick igenom mycket mer tog den grymma sidan över.

Så jag tror att den mänskliga Kaneki kämpade sig förbi ghoulen för att han ville ta kontrollen och vara hans vanliga jag. Om du kontrollerades tror jag att du skulle kämpa för att ta kontrollen. Det var vad han gjorde. I säsong 3 kommer han att ha kontroll men saken är att ghoulen fortfarande är i hans personlighet och instinkterna kommer tillbaka och han kommer att ha en splittrad personlighet som blir starkare.

Jag känner att det inte kan vara symboliskt att han återvänder till sitt normala jag. Jag menar, anledningen till att håret blev vitt berodde på att han skadades ... eller hur? Liksom tortyren och allt fick hans hårfärg att förändras, och Hides död bidrar bara till den skadan. Jag är ganska clueless

1
  • 2 Tack för ditt svar, men vi letar efter faktiska svar som kan stödjas med länkar för att säkerhetskopiera dina teorier. Om detta är din personliga åsikt bör det finnas i kommentarerna. Tack.

Jag tror att hans förändring från vitt till svart om och om igen beror på att hans mänskliga sida kämpar mot sin svåra sida. När han torterades av Jason accepterade han sin gula sida, men när Hide dog tog det fram hans mänskliga sida och hans kropp vet inte vad han ska välja.