Anonim

Pokemon Fire Red - Vad är en bra ersättning för Squirtle's Water Gun

Från Arqade ...

Jag har sett det här fotot på Facebook:

Visst skulle jag ta Charmander för flammakapaciteterna, men för den andra förrätten tänkte jag på att fånga Squirtle.

Att få tillgång till rent vatten skulle vara en av de största utmaningarna du skulle möta i en zombieapokalyps, och Squirtles vattenpistol kan vara en mycket enkel lösning.

Frågan är, är det vatten drickbart?

3
  • Vet du var det vattnet har varit?
  • misty and brock använde staryu som en fontän och askan använde vattenpistol för att tvätta ansiktet så jag tycker att det är ok att dricka det men det är bara en personlig åsikt
  • @Tyhja, jag tror att han menade drickbart vilket betyder drickbart.

Jag svarar på det med ett svar jag hittade här via en användare med namnet ItalianRapscallion.

Jag antar att eftersom så mycket genereras är det bara kallat från en punkt inuti munnen (eller vilken bländare, pärla, vad har du). Det vill säga, det kommer till rätt då (inte teleporteras från någonstans eller produceras av ett organ - eftersom du inte kan komprimera en vätska, kan en spruta, säg, inte lagra den mängd vatten du vanligtvis ser honom avge) ...

Min gissning är nej, för om du materialiserar vatten från tunn luft, skulle det pokemagic skapa mineraler / salt också på normala nivåer? Det är förmodligen rent vatten, kanske lite saliv blandat in beroende på bländaren varifrån den kom (men i så fall räcker det inte för att göra skillnad). Med andra ord, att dricka det skulle tömma alla mineraler och saltlösning ur dina celler, det skulle inte hydrera dig, och om du drack tillräckligt skulle du så småningom explodera på mobilnivå.

Redigera: ytterligare mulling fick mig att inse ett enkelt test, (som jag inte kommer ihåg från showen) Ser vi någonsin att elektricitet färdas längs med vatten som spyts från en vattenpokemon? Om så är fallet är vattnet ledande, dvs. mineraliserat, därför kan du förmodligen dricka det.

Med tanke på det faktum att Suicune har förmågan att "gå över vatten och rena smutsigt vatten med en knapptryckning" tror jag att det faktum att vattnet Pokémon producerar faktiskt är inte rent på grund av det faktum att det aldrig angetts någonstans att det verkligen var rent, liksom det faktum att en Pokémon av dem alla fick formuleringen av rent vatten. (Suicune är legendariskt, så du kan inte bara välja honom och glömma bort vattenrenhetsfrågorna.)

Ärligt talat genom mina sökningar på webben har jag inte hittat något avgörande om ämnet, så vi kan sätta det i ett grått område där vi aldrig är riktigt säkra på svaret förrän vi kan se det själv.

Som sagt, faktumet att Vattentyp Pokémon är svag till Pokémon av Elektrisk typ, det är säkert att anta att vattnet de producerar verkligen innehåller de mineraler och näringsämnen som krävs.

Även med denna information vet vi dock inte hur dåligt vattnets tillstånd är, eftersom det aldrig diskuteras. Så även om det innehåller mineralerna vet vi inte om det innehåller något virus eller sjukdom som skulle skada oss. (Med tanke på spelens och anime-karaktären tror jag att det är säkert att anta att de inte gör det, men för detta skull kan vi inte utesluta det. Det kan ju vara liv eller död.)

Min slutsats är att: den skall vara säker, men vi kan inte garantera det av flera anledningar, så det är en bra idé att hålla en Squirtle, men försök att ta med dig en form av filter för en säkerhetsåtgärd.

Redigera 2: Tack till Senshin Jag fick veta att destillerat vatten inte skulle döda dig, såvida det inte var det enda vattnet du dricker. Det betyder att om du har någon annan vattenkälla som kommer in, då och då, regelbundet, så skulle du vara helt bra i det fallet. Detta täcker dock tyvärr fortfarande inte det faktum att:

  1. Du befinner dig i en apokalyps, så andra vattenkällor än floder, havet, ransackade butiker etc. kommer inte att vara de mest tillförlitliga i en stadsmiljö, men på landsbygden har du större chans att hitta naturliga vattendrag.
  2. Det kan vara farligt vatten, snarare än destillerat vatten, som kommer från Pokémon.

Säger jag igen, ta med ett vattenfilter av något slag, liksom en Squirtle, för att säkerställa din egen säkerhet.

4
  • Kasta in din analys av offerten. Citatet i sig gör inte annat än att omvandla en fråga till en annan. Om du svarar på uppdraget från ItalianRapscallion, skulle det vara ett riktigt SE-svar. Just nu tycker jag att det är dåligt.
  • Jag ska prova :)
  • 4 Att dricka rent (destillerat) vatten kommer inte att döda om du inte är det endast typ av vatten du dricker. Se även: biology.stackexchange.com/q/2250
  • Jag lade till ett stycke som tar upp frågan här. Tack för att du informerade om det.