Anonim

Full Moon Grid of the Five Peaks of Karmic Release

Det är tydligt att transmutationscirkeln i FMA spelar en viktig roll för transmutationsresultatet. Jag tvivlar verkligen på att till exempel Isaac McDougal kan använda Mustangs cirkel för vattentransmutationer och vice versa. Men under Brotherhood-serien finns det flera exempel på användning av samma transmutationscirkel för olika mål.

Första exemplet - Alphonse-cirkel. Till exempel, förutom att skapa saker som bur för Paninya, lyckas han i Liore också fixa radio (som är ganska komplex enhet) med samma cirkel.

Ett annat exempel är Roy Mustang, som kunde använda sin cirkel för minst två riktigt olika transmutationer - hans vanliga attack med att bränna syre i luften och sprida vatten till väte och syre under första mötet med Lust under femte laboratoriet.

Så frågan är - hur viktigt är cirkelmönstret, och finns det några tips, vilken mängd transmutationer är tillåtna med en cirkel?

2
  • Jag tror att det antingen är en övervakning och mönstren skulle vara annorlunda i många fall där de var desamma, eller så är de väldigt grundläggande och alkemisten måste ha i åtanke ett ganska listigt sätt att manipulera den grundläggande transmutationsåtgärden, som till exempel "konstruera" för både radio och bur, och syrerelaterade saker för både bränning och vattennedbrytning (något om att locka och stoppa syreatomer).
  • det visas i serien att Transmutation Arrays är betydelsefulla. när han i Lab 5 förberedde sig för att skapa Philosopher's Stone Ed ändrade den ursprungliga matrisen till en som han såg i Tuckers Notes som tydligen var mer effektiv.

Observera att Al's alkemi tenderar att alltid kretsa kring förskjutning av material. Jämförelsevis kretsar Mustangs alkemi kring kemi (antändningsmaterial)

Al kan använda samma cirkel som tillåter honom att använda en form av "telepati" (i brist på ett bättre ord) för att sammanföra saker.

Från många fall av alkemi som används kan du se att avsikt av alkemisten förändrar effekten av transmutationen.

  • Mustangs handske bär samma symbol, men Mustang har många eldtransmutationer i ärmen.
  • Armstrongs handske är densamma (för jord- och metallrelaterade transmutationer)

Detta är ett återkommande mönster för många alkemister. Deras cirkel begränsar deras alkemi till en specifik rike (eld, jord, förstörelse, förskjutning, ...) men de använder samma cirkel för att utföra många olika transmutationer inom detta område.

Alchemy verkar vara en kombination av cirkeln (transmutationsmetod => Al's cirkel förskjuter material) och alkemistens avsikt (hur man använder den metoden => Al pusslar saken igen).

2
  • Detta svar tror jag är nästan där men jag tror saknar kunskapskomponenten. En annan sak att tänka på är att Elric vid ett tillfälle nämner människokroppens byggstenar (100 g kol, 1 g guld - jag tror inte att han använder dessa värden men du får poängen) som krävs för att "göra" en människokropp. Det verkar som du säger att cirkeln låser sig till metoden för transmutation, och sedan utgör alkemistens avsikt PLUSKUNSKAP om de önskade resultatkomponenterna resten. Annars skulle det inte behövas den stora mängden studier som varje alkemist genomgår.
  • @Philbo: Att hänvisa till Als alkemi som "telepati" var tänkt att antyda att han därför måste veta hur en radio måste sättas ihop. Al fixar medvetet och sakkunnigt radion, radion fixar sig inte bara för att Al befaller den. På samma sätt, när Al förskjuter material för att stoppa någon i deras spår, manifesterar det sig ofta som en hand. Al tänker stansa den killen, och hans alkemi manifesterar sig som en knytnäve som stansar den killen. Men frågan handlade specifikt om cirkeln, och jag drar slutsatsen att cirkeln bara definierar cirkeln metod, inte nuvarande målet.