Anonim

X-Files // tiden kan inte bara försvinna (Mulder & Scully, XF 20-årsjubileum)

Det verkar som om de sätter all den symboliken utan anledning, och det låter och ser ganska dumt IMO ut. Serien skulle ha varit mycket bättre utan allt nonsens.

2
  • Möjlig duplikat: anime.stackexchange.com/a/4786/49
  • Din fråga är lite vag och alltför bred. Anno att sätta in referenser till kristendomen medan de kommer från ett övervägande Shinto-samhälle är som amerikanerna gör en serie om norrsk mytologi, mer om mystik än symbolisk mening. Bortsett från det finns många teorier om ämnet, men de är oftast bara andras åsikter och tolkningar. Anno själv erkände till och med att det inte finns någon djupare mening bakom symboliken.

I några intervjuer:

Hiroyuki Yamaga: Maj 1998-utgåvan av "Evangelion":

Om skälen för användning av judisk-kristen symbologi i Eva

YAMAGA: Jag vet inte exakt varför. Jag misstänker att Anno kanske har läst någon bok om den, och det var några tankar han ville uttrycka om den. Jag är personligen glad att han snarare än kristendomen inte uttryckte något dunkelt buddhistiskt tema, för då skulle det ha varit mer kopplat till Aum Shinri Kyo. [LAGAR]

Kazuya Tsurumaki: Frågor och svar från "Amusing Himself to Death":

Kan du förklara korsets symbolik i Evangelion?

Kazuya Tsurumaki: Det finns många gigantiska robotshower i Japan, och vi ville att vår historia skulle ha ett religiöst tema för att skilja oss. Eftersom kristendomen är en ovanlig religion i Japan trodde vi att den skulle vara mystisk. Ingen av de anställda som arbetade på Eva är kristna. Det finns ingen verklig kristen mening med showen, vi tyckte bara att kristendomens visuella symboler ser coola ut. Om vi ​​hade vetat att showen skulle distribueras i USA och Europa hade vi kanske tänkt om det valet.

och från en NHK-special "Extra Curricular Lesson with Hideaki Anno" frågar en student:

"Varför kallas den robotartade saken en Evangelion"?

Anno: "Det är ett kristet ord som betyder Fukuin eller Evangeliet och det ska ge välsignelser. Egentligen är det ett grekiskt ord. Jag använde det för att det låter komplicerat "

Så det verkar som att skaparna inte menade att det skulle finnas någon djupare religiös mening från all religiös symbolik. Det betyder inte att det inte finns innebörd i showen. Till exempel motsvarar änglarna deras funktioner (t.ex. "Gaghiel" = "Fish", "Israfel" = "Music", "Sahaquiel" = "Sky", etc.), och själva symbolerna är inte slumpmässigt placerade . Det kan mycket väl finnas en förklaring i universum för varför symboliken alls finns där, möjligen ärvt från änglarna själva eller skapad av Seele.

Dessutom kan det finnas betydelse som härrör från symboliken utöver vad skaparna ursprungligen tänkte.