Anonim

PES 2018 jämfört med grafikjämförelse 2017: Hur mycket bättre är det nya spelet?

Nyligen mer och mer Netflix originalserie (anime) dyker upp i mitt flöde och hittills är alla av extremt hög kvalitet. Detta går i ljud, grafik och vanligtvis också berättelse. De flesta av dem är ganska unika jämfört med de vanliga.

Så vad jag är nyfiken på är om dessa skiljer sig från vanligt serier. Liksom, har de begränsningar för publicering? Till exempel är de flesta serier i Japan endast för Japan och kan endast lämna landet genom att skicka DVD-skivor eller illegala streamingtjänster. Är ett Netflix-original i princip detsamma utan några begränsningar för publicering?

Vad sägs om produktionskostnader? Täcks de av Netflix och är rollerna till exempel utsedda av Netflix eller har Netflix kanske sina egna team bakom showen?

Normalt skulle jag inte bry mig om detta, men jag har märkt en betydande skillnad i kvalitet från de stora hits i Japan och Netflix originalserier. Till exempel tenderar de flesta program att glömma bakgrundstecken, surroundljud etc. I Netflix-original har jag ännu inte stött på dessa mindre kvalitetsfel. Så vad är det som gör den stora skillnaden mellan dem?

Jag är medveten om att lagligt Netflix-originalen kan endast finns på Netflix. Betyder detta att Netflix kan vara en ny konkurrent i animeindustrin?

7
  • Relaterat: Vad gör Little Witch Academia till en originalserie från Netflix?
  • Enligt det svaret har Netflix helt enkelt vissa distributionsrättigheter, vilket betyder att "netflix original" är snällt att använda ord om jag inte tar fel, eftersom produkten inte har något att göra med dem.
  • Det finns också en annan fråga på vår systersida SciFi.SE som ger ett alternativt svar: Varför står det på Netflix att Star Trek: Discovery är en originalserie från Netflix ?, och det verkar som en av slutsatserna är: "Netflix använder också den etiketten för allt de har exklusiva distributionsrättigheter för i ditt område.'
  • Tack! Det svarar ganska mycket på min fråga. Eftersom svaret inte har lämnats här ännu kan jag inte markera det som ett duplikat. Eftersom du hittade svaret är du välkommen att svara på frågan så att jag kan rösta upp den och acceptera den som svaret :-)
  • Relaterat: Hur mycket bidrog Netflix som en del av produktionskommittén för Devilman Crybaby?

Det finns två skillnader.

  1. Netflix originalserier produceras, samproduceras eller värdar exklusivt på Netflix, och när det gäller anime kommer det nästan alltid att syfta på "värd uteslutande". Annan anime skulle vara värd för en eller flera av alla andra plattformar / medier. Vissa kan gå direkt till TV, vissa köps av flera plattformar, ect ... det beror på serien och Netflix Original Series råkar bara vara värd för Netflix. - stackreferens, wiki-referens

  2. Netflix Original Series kan planeras och tillverkas för Netflix eller rättigheterna kan köpas av Netflix efter produktion. Hur som helst skulle Netflix skapa / köpa program som de tror är marknadsförbara för deras kundbas och detta skulle resultera i en liten variation i populära teman än annan sändningsanime. För närvarande är de bästa länderna för Netflix-användning Mexiko, Brasilien, Argentina, Amerika och Kanada (referens), så det är mer troligt att de program som Netflix har plockat upp har skämt / referenser / teman / stilar som anses vara populära i dessa länder. Ett exempel på något som skulle vara mindre benägna att dyka upp en Netflix Original är en anime-show med massor av Dajare (japanska puns) eftersom ordspel på japanska är strukturerat kring språket och svårt att översätta för samma populära inverkan som det skulle ha lokalt. Tänk på att detta inte är en strikt regel för vad Netflix kan plocka upp, bara en allmän skillnad som märks när man tittar på plattformsshowen som helhet.